duminică, 29 noiembrie 2009

Cele mai scumpe croaziere vândute în România

Cele mai scumpe croaziere vândute în România

     

Românii cu dare de mână sunt dispuşi să cheltuie până la 5.000 de euro de persoană pentru o croazieră într-un vas luxos, cu nume glamour şi cu servicii pe măsură. Oferta turistică asociată croazierei este şi ea una cât se poate de spectaculoasă.

INSULELE GALAPAGOS
4.950 EURO

Croaziera de şapte zile include opriri în nu mai puţin de nouă locaţii. Vasul Celebrity Xpedition, cu o lungime de 90 de metri şi un design unic, este po­trivit pentru a explora insulele din arhipelagul Galapagos. Turiştii des­co­peră peisaje vulcanice spectaculoase şi pot vedea specii rare, precum leii de mare şi pinguinii de Galapagos (cea mai mică specie de pinguini din lume).

IMPERIILE ANTICE
4.650 EURO

 Vasul Celebrity Equinox face un periplu prin Marea Mediterană, în cele mai importante situri ale Imperiilor Antice. Pe parcursul a 13 zile, turiştii pot vizita oraşele Ierusalim, Atena, Efes şi Alexandria. Printre inovaţiile aflate la bord se numără: Lawn Club – o pe­lu­ză naturală, ideală pentru picnic sau cricket; Hot Glass Show – un spec­taco­l de fabricare a sticlei; cabinele Aqua­­class, destinate iubitorilor de spa.

ŢĂRILE NORDICE ŞI RUSIA
2.750 EURO

 La bordul vasului Celebrity Constella­tion, într-o excursie ce durează 12 zile, oaspeţii pot face un periplu prin capitalele ţărilor nordice, vizitând obiective turistice precum Grădinile Tivoli din Copenhaga, muzeul Vasa din Stockholm, Grădinile de iarnă din Helsinki etc. Punctul principal de atracţie este oraşul Sankt Petersburg.


www.capital.ro 

vineri, 13 noiembrie 2009

Revelionul, mai ieftin în Austria decât în ţară

ANAT: Tarifele pentru Revelion au scăzut cu 15% pentru destinaţiile interne şi cu 25% la cele externe
În Austria, 5 nopţi de cazare costă 500 de euro la un hotel de 3 stele, iar în Poiana Braşov 3-4 nopţi ajung şi la 2.500 de lei


Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că pachetele turistice pentru perioada de iarnă, inclusiv pentru Revelion, au scăzut, comparativ cu anul trecut, cu 15% pentru destinaţiile din România şi cu 20-25% pentru cele din străinătate. De asemenea, purtătorul de cuvânt al ANAT, Traian Bădulescu, a declarat că în perioada Sărbătorilor de iarnă se estimează o scădere de cel mult 10% faţă de anul trecut a circulaţiei turiştilor. "Este posibil ca această scădere să fie mai mică, ţinând cont că într-un an de criză rezervările se vor face în ultimul moment. Este însă pentru prima oară de când a izbucnit criza când se înregistrează o scădere mai mică, ceea ce constituie o sursă de optimism pentru anul viitor", a spus Bădulescu, potrivit NewsIn.
Printre cele mai căutate destinaţii externe ale românilor pentru petrecerea vacanţei de iarnă se numără staţiunile montane din Austria şi Bulgaria, iar în ţară, pe primele locuri, se situează Poiana Braşov, Predeal, Borşa şi Vatra Dornei. "Ca destinaţii mai noi căutate de români pentru sezonul de iarnă din acest an se numără Slovenia şi Slovacia", a precizat preşedintele ANAT, Corina Martin.

Revelionul pe litoral ajunge la 150 de euro


În Poiana Braşov şi în Predeal, un pachet turistic pentru Crăciun, care include 3-4 nopţi, la unităţi de 3-4 stele, având toate mesele incluse, are un preţ cuprins între 550 şi 900 de lei. Un pachet similar pentru Revelion costă între 1.000 şi 2.500 de lei. În staţiuni precum Arieşeni, Vatra Dornei şi Borşa, pentru un pachet de 3-4 nopţi de Crăciun se plătesc 400 - 600 lei, la 3-4 stele, toate mesele fiind incluse. Un pachet similar, care include Revelionul, costă 800 - 1.600 lei. Cei care doresc să-şi petreacă Crăciunul sau Revelionul pe litoral vor plăti în medie, pentru trei nopţi, 150 de euro.
Reprezentanţii ANAT au declarat că, până în prezent, în topul vânzărilor s-au situat destinaţiile exotice şi pachetele turistice cu preţuri mici şi medii la pensiuni şi hoteluri montane din România, Austria şi Bulgaria. Astfel, în Austria, cinci nopţi de Revelion costă 190-250 de euro la pensiuni, circa 500 de euro la un hotel de trei stele şi 800 - 1.000 de euro la patru stele.

Românii trec în Noul An şi pe meleaguri exotice


Destinaţiile exotice şi croazierele au înregistrat cele mai mari creşteri, respectiv 25% pentru Revelion în acest an, preţul unui pachet de 12-14 zile la un hotel de patru stele din Republica Dominicană sau Cuba, cu pensiune completă şi transportul cu avionul inclus, fiind între 2.500 şi 4.000 de euro.
Compania de soluţii pentru comerţul electronic GeCAD ePayment şi ANAT au încheiat un parteneriat privind efectuarea plăţilor online cu cardul bancar pe site-urile agenţiilor, cu scopul facilitării achiziţiei de bilete de avion şi pachete de vacanţă. Astfel, GeCAD ePayment va oferi tuturor membrilor ANAT pachete speciale de servicii de comerţ electronic, cu toate instrumentele şi facilităţile de care are nevoie o agenţie de turism pentru a accepta plăţi online şi pentru a gestiona comenzile pe Internet, se arată într-un comunicat al companiei. "Asociaţia agenţiilor de turism are peste 800 de membri, iar majoritatea nu oferă clienţilor în momentul de faţă posibilitatea de a plăti online cu cardul pentru pachetele de vacanţă pe care le achiziţionează sau pentru biletele de transport", a declarat directorul general executiv al companiei, Carmen Sebe.

În urma acestui acord, numărul agenţiilor de turism care folosesc platforma ePayment ar putea ajunge la 200, la finalul anului 2010. Reprezentanţii ANAT consideră că noua colaborare va facilita accesul turiştilor la serviciile agenţiilor de turism. "Agenţiile de turism facilitează unui număr cât mai mare de călători accesul la serviciile lor (...). Ne aşteptăm ca tot mai multe agenţii să implementeze serviciul de plată online cu cardul", a declarat secretarul general al ANAT, Carmen Botez.

http://www.curierulnational.ro