miercuri, 26 august 2009

Topul celor mai scumpe camere de hotel

Revista Wealth Bulletin a realizat un clasament al celor mai scumpe camere şi apartamente de hoteluri de super lux din lume, desemnate a fi cele mai costisitoare "unităţi de cazare" de pe glob.

1. The Royal Penthouse Suite, President Wilson Hotel, Geneva - 65.000 de dolari pe noapte

Este atât de exclusivit încât dacă doriţi să faceţi o rezervare, va trebui să vorbiţi direct cu directorul hotelului. Penthouse-ul ocupă un etaj întreg, are inlcus un lift privat, uşi blindate, 6 săli de baie şi 4 dormitoare cu vedere spre lacul Leman şi Mont Blanc. De obicei aici sunt cazaţi celebrităţi sau şefi de state, mai ales că hotelul se află la 5 minute de sediul Naţiunilor Unite din Geneva.

2. Ty Warner Penthouse, Four Seasons Hotel, New York – 35.000 de dolari pe noapte

Un penthouse cu 9 camere, pereţi încrustaţi cu perle, o grădină Zen, o cameră spa privată, o bibliotecă impresionantă, un pian foarte mare şi un bambus.

3. The Presidential Suite, Hotel Cala di Volpe, Costa Smeralda, Sardinia – 34.000 de dolari pe noapte

În plin sezon, apartamentul poate ajunge la 45.000 de dolari. Are o suprafaţă totală de 232 mp, are 3 dormitoare, 3 săli de baie, o sală privată de fitness, saună şi o piscină cu apă sărată.

4. Villa La Cupola Suite, Westin Excelsior, Roma – 31.000 dolari pe noapte

Totul este decorat în stil roman: cupolă, jacuzii cu decoruri din Pompei, fresce, vitralii cu personaje din mitologie. Apartamentul are o suprafaţă de 566 mp şi un balcon de 158 mp.

5. The Presidential Suite, Ritz-Carlton, Tokyo – 25.000 dolari pe noapte

Apartamentul este situat la etajul superior al celei mai mari clădiri din oraş, are o suprafaţă de 220 mp şi oferă o privelişte extraordinară asupra oraşului. Oaspeţii care se cazează aici primesc un diamant Bulgari de 1 karat.

6. The Bridge Suite, The Atlantis, Bahamas – 22.000 de dolari pe noapte

Apartamentul în care Michael Jackson a stat de câteva ori. Are un candelabru de aur de 22 de karate.

7. The Imperial Suite, Park Hyatt Vendôme, Paris – 20.000 dolari pe noapte

Tot ce poate avea un hotel de lux: cameră spa, un birou, un salon de masaj, o cabină de duş cu vapori şi o bucătărie. Toate pe o suprafaţă de 232 mp.

8. Royal Suite, Burj Al Arab, Dubai – 19.600 de dolari pe noapte

Situat la etajul 25 al celebrului hotel, apartamentul dispune de un lift privat şi de un pat din baldachin realizat pe o platformă rotativă.

9. Royal Armleder Suite, Le Richemond, Geneva –18.900 de dolari pe noapte

Trei dormitoare dispuse pe o suprafaţă de 230 mp şi o terasă de 93 mp.

10. The Ritz-Carlton Suite, The Ritz-Carlton, Moscova – 16.500 de dolari pe noapte

Realizat în stilul imperial rus, apartamentul oferă o privelişte impresionantă asupra Kremlinului şi Pieţei Roşii. Are o cameră specială pentru situaţii de urgenţă, cu propria sursă de energie şi propria reţea de telecomunicaţie.

SURSA: "Wealth Bulletin"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu