marți, 9 iunie 2009

Excursii de o zi pe litoral

Cei care isi petrec vacanta pe litoral, s-au bronzat deja si vor sa schimbe decorul nu se vor plictisi, cu siguranta, pentru ca judetul Constanta ofera mai mult decat mare si plaja.

Intr-o singura zi puteti vizita, de pilda, manastirea si pestera Sfantului Apostol Andrei, dar si Izvorul Tamaduirii de la Dervent, din localitatea Ion Corvin. De asemenea Monumentul de la Adamclisi este un loc plin de istorie si se afla pe acelasi traseu. Agentiile de turism de pe litoral ofera o astfel de excursie la pretul de 100 lei de persoana, insa, daca sunteti cu masina, va costa mai putin si sunteti singurii stapani ai programului dumneavoastra.
O alta excursie care nu trebuie ratata este cea la Cramele Murfatlar, unde puteti vizita Muzeul Vinului si Viei si degusta vinurile atat de cunoscute. Daca mergeti pe cont propriu nu va costa mai mult de 30 de lei de persoana, dar, daca alegeti serviciile unei agentii, platiti 200 de lei de persoana, avand inclus si un pranz, iar la plecare primiti cadou o sticluta cu vin de colectie.
De departe cea mai frumoasa excursie poate fi o plimbare cu vaporasul pe Lacul Siutghiol pana pe Insula Ovidiu. Este unul dintre cele mai frumoase locuri ale litoralului romanesc, fiind singurul obiectiv turistic care functioneaza pe o insula naturala. Pretul calatoriei cu vaporasul este de 20 de lei dus - intors pentru adulti si 15 lei pentru copii. Insula este plina de verdeata, iar cei care doresc sa-si petreaca noaptea aici pot inchiria o camera in complexul turistic. Nu trebuie sa ratati nicio masa la restaurant, mai ales daca sunteti amatori de peste, pentru ca meniurile de acest gen sunt punctul forte al bucatariei de pe insula. Nici copiii nu se vor plictisi in timp ce dumneavoastra luati masa pentru ca exista locuri de joaca special amenajate pentru ei. Plimbarile cu vaporasul se fac zilnic, din jumatate in jumatate de ora, astfel ca va puteti intoarce in statiune oricand doriti. Agentiile de turism ofera o astfel de excursie in schimbul a 80 de lei de persoana, in pret fiind inclusa si o masa pescareasca.
www.cancan.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu