marți, 12 ianuarie 2010

Reduceri de pana la 70%. Tarifele pachetelor turistice “intra la apa” in ianuarie


Dupa ce au “umflat” preturile inainte de Craciun si Revelion, agentii economici din domeniul turismului revin la tarife mai “prietenoase”. Astfel in luna ianuarie, cei care vor sa plece in vacanta in strainatate vor plati chiar si cu 70% mai putin decat daca isi achizitionau pachetul pentru perioada sarbatorilor. Pe Valea Prahovei insa scaderea este de doar 20-30%, potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT).

“Inainte de sarbatori hotelierii au crescut tarifele, este un lucru obisnuit care se intampla in aceasta perioada, insa in tarife au fost incluse si mese festive. Dupa sarbatori are loc revenirea la tarife normale, astfel ca in ianuarie, pe plan intern, acestea sunt cu 20-30% mai mici fata de Craciun si chiar cu 100% mai mici fata de cele practicate de Revelion. Oricum anul acesta preturile au fost cu circa 5-15% mai mici comparative cu anul trecut”, ne-a declarat Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al ANAT. Potrivit acestuia, si preturile pentru vacantele externe au scazut cu circa 60-70%, in special in statiunile din Bulgaria si Austria. Astfel, tariful pentru o noapte de cazare la un hotel de patru stele din statiunea bulgareasca Bansko a scazut la 20 euro in luna ianuarie, fata de 80 euro de sarbatori. De asemenea, o noapte de cazare la un hotel de patru stele din Sinaia costa acum 220 lei, comparativ cu 400 lei de Craciun. Si in Austria tarifele au scazut de la 450 euro la 260 euro, pentru 7 nopti de cazare la un hotel de trei stele. Totodata, purtatorul de cuvant al ANAT a adaugat ca si proprietarii de pensiuni au operat reduceri de tarife. “Proprietarii de pensiuni au stiut sa se adapteze crizei si au mai micsorat preturile, motiv pentru care au avut un flux mare de turisti, romani si straini – in special turci si greci, in perioada Craciunului si a Revelionului. Astfel tarifele practicate au fost la nivelul celor din 2005-2006, adica 70-80 lei/noapte. Cele mai mari tarife la pensiuni au fost in 2008 – 1.200 lei/noapte, fara mic dejun”, a spus Badulescu.

Moldovenii care sarbatoresc Craciunul pe rit vechi au “invadat” Valea Prahovei

Nici in aceasta perioada hotelurile si pensiunile de pe Valea Prahovei nu duc lipsa de turisti. Acestea au fost ocupate in proportia de 90% de moldoveni, rusi si ucrainieni, care sarbatoresc Craciunul pe rit vechi. Potrivit estimarilor ANAT, peste 10.000 de turisti se afla in aceasta perioada in statiunile montane romanesti. “Destinatiile preferate de moldoveni sunt Sinaia, Bran-Moeciu, Predeal, Poiana Brasov, Slanic Moldova si Vatra Dornei, in timp ce rusii se indreapta cu precadere catre Sinaia”, a mai adaugat Traian Badulescu.

www.gardianul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu