miercuri, 13 ianuarie 2010

Programul de early-booking ar aduce în 2010 mai mulţi turişti

Numărul turiştilor ar putea creşte în 2010 cu aproximativ 5%, datorită dezvoltării programelor de early-booking, a declarat Alin Burcea, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Totodată, acesta consideră că stimularea turismului în zonele montane şi în staţiunile balneare poate ajuta industria de profil să se redreseze simţitor de la jumătatea anului viitor. “Am observat în ultimii ani o denaturare a unor zone montane importante, precum Sinaia şi Predal, din cauza evenimentelor de genul conferinţelor de presă programate la sfârşitul săptămânii. Deşi este o afacere profitabilă pentru hotelieri, turistul interesat să-şi petreacă timpul liber la munte nu mai găseşte locuri libere”, a spus Burcea. Potrivit acestuia ar trebui implementată din 2010 dezvoltarea programelor şi a ofertelor speciale, prin acordarea unor pachete turistice de genul “plăteşti cinci nopţi şi stai şapte”. De asemenea, ANAT va încerca în 2010 să convingă hotelierii, atât din turismul intern, cât şi din cel extern, să menţină preţurile practicate în 2009.

“Am vorbit cu hotelierii să facem într-un fel încât să încercăm o diminuare sau cel puţin o stagnare a preţurilor, dar şi o eliminare a diferenţelor mari de preţ înregistrate, de exemplu, în lunile mai şi iulie”, a mai spus Alin Burcea.

Standar Money

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu