marți, 8 iunie 2010

Vacanta in Europa cu staruri preferate

Vacanţă în Europa cu starurile preferate

Festivalurile şi concertele de peste graniţă încep să atragă din ce în ce mai mulţi români dornici să-şi asculte idolii Vara anului 2010 vine cu oferte tentante pentru fanii tuturor genurilor muzicaleŢări precum Franţa, Ungaria, Serbia sau Olanda adună anual mii de turişti din toate colţurile lumii numai din turismul muzical
Odată cu deschiderea sezonului estival, vin şi planurile de vacanţă şi, de cele mai multe ori, dacă acestea includ şi participarea la unul dintre cele mai mari concerte sau festivaluri din Europa este bine să ne informăm din timp pentru a găsi bilete. Deşi vara aceasta, în România, se desfăşoară o serie de spectacole susţinute de nume mari ale scenei internaţionale, agenţiile de turism promovează pachete turistice special concepute pentru melomanii care doresc să se bucure şi de frumuseţile oraşelor ce găzduiesc evenimentele muzicale.
Dacă vorbim despre cele mai cunoscute evenimente din Europa, trebuie să ştiţi că unele agenţii de turism oferă în preţul pachetului atât cazarea, cât şi transportul şi preţul biletului pe toată durata evenimentului.
Sensation White face neîncăpător Amsterdamul
Cel mai mare show pentru iubitorii muzicii dance, Sensation White, a devenit în ultimii 10 ani în topul preferinţelor românilor. În fiecare an în primul week-end al lunii iulie are loc la Amsterdam Arena evenimentul care transformă celebrul stadion în cel mai mare decor unde puteţi dansa pe muzica mixată a celor mai în vogă DJ din lume. În fiecare an decorurile se schimbă, iar tema este diferită, singurul element care s-a păstrat în toţi aceşti ani este culoarea alb, obligatorie în costumaţia participanţilor. Evenimentul din acest an, al cărui nume este "Celebrate Life With House", se va desfăşura pe data de 3 iulie, iar reprezentanţii de turism din România pun la dispoziţia celor care doresc să participe la eveniment multiple pachete cu preţuri ce pornesc de la 372 euro şi ajung până la 437 euro, în preţ fiind incluse: biletul de acces la eveniment, transportul cu avionul dus-întors şi 2 nopţi de cazare la hoteluri de două sau patru stele, în funcţie de preferinţele şi bugetul fiecăruia. În plus, puteţi să transformaţi acest week-end într-o adevărată vacanţă, având destul timp la dispoziţie pentru a vizita cele mai importante obiective turistice ale Amsterdamului.
Insula Óbudai găzduieşte cel mai important festival al Europei
Un alt eveniment important, la care publicul român deja a început să cumpere bilete, este Festivalul Sziget, considerat cel mai important festival muzical din Europa. Aflat foarte aproape de România, mai exact pe insula de pe Dunăre din Budapesta, InsulaÓbudai, adună în luna august mii de turişti din toată Europa, dar şi peste 500 de formaţii şi artişti încadraţi în mai multe stiluri muzicale. Evenimentul se desfăşoară în perioada 11-16 august, iar biletul de intrare pentru o săptămână costă 170 de euro.Pentru cei care doresc să stea în camping biletul costă 200 de euro pe toată durata festivalului, oferind dreptul de a dormi în zona de campare, cu cortul sau autocaravana, şi de a folosi toate facilităţile din camping. Dacă optaţi pentru autocaravană, este necesar un bilet special la preţul de 130 euro. Preţul biletului pentru o singură zi este de 45 de euro. Agenţiile de turism din România includ acest eveniment în pachetele lor turistice practicând tarife foarte convenabile ce includ transportul şi cazarea în funcţie de preferinţe. Preţurile pornesc de la 200 de euro şi ajung până la 445 de euro pentru o săptămână cu cazarea la un hotel în apropiere, pentru cei care nu doresc să stea în camping.
Zeci de ringuri de dans amenajate în fortăreaţa Petrovaradin
Tot aproape de ţara noastră, un alt festival important se desfăşoară în Serbia, mai exact în fortăreaţa Petrovaradin din Novi Sad. Novi Sad a fost fondat în jurul anului 1694 şi îşi datorează numele unui obicei care îi obligă pe tinerii căsătoriţi să planteze viţa-de-vie înainte de căsătorie. Novi Sad înseamnă "noua plantaţie". Fondat în anul 2000, Festivalul EXIT şi-a propus ca în acest an să acopere toate genurile muzicale, de la rock la hip hop, classic, electro sau experimental, astfel că Faith No More, Chemical Brothers Klaxons, Royksopp, Crystal Castles, Ricardo Villalobos, Moderat live, Josh Wink, Crookers, Boys Noize, sau Placebo sunt doar câţiva dintre cei peste 500 de artişti care vor presta pe cele 20 de scene ale festivalului în perioada 8-11 iulie. Biletul poate fi cumpărat în avans online la preţul de 80 de euro, la care se mai adaugă în plus 20 de euro pentru cei care doresc să stea în camping. Dacă doriţi să achiziţionaţi biletele prin intermediul agenţiilor de turism, trebuie să scoateţi din buzunar între 280-390 de euro în funcţie de locul de cazare ales, fie în campingul festivalului sau pensiunile private din zonă sau hotelurile de 3 sau 4 stele.
Bon Jovi, U2 şi Simply Red, pe scenele celor mai importante oraşe europene
Dacă totuşi preferaţi concertele de o singură zi, vara acesta se anunţă turnee lungi şi importante în Europa ale unor nume sonore în muzica internaţională. Concertul Bon Jovi din Paris din 16 iunie se anunţă a fi unul dintre cele mai solicitate din turneul "The Circle". Pentru cei care doresc să urmărească prestaţia trupei Bon Jovi, trebuie să ştie că oferta agenţiilor cuprinde pachete ce includ biletul de acces, cazarea pe două nopţi la hoteluri de 3 sau 4 stele cu micul dejun inclus şi biletul de avion cu preţuri cuprinse între 256 şi 380 de euro de persoană. Formaţia britanică Simply Red va susţine un concert cu totul deosebit în faţa Castelului Edinburgh, construit pe o stâncă de origine vulcanică în centrul oraşului. Concertul din 18 iulie se anunţă a fi unul dintre cele mai frumoase concerte oferite fanilor, acesta fiind unul dintre ultimele concerte ale trupei. Agenţiile de turism propun cu ocazia acestui concert un program de 4 zile în minunata Scoţie, cu preţuri cuprinse între 265 şi 366 de euro de persoană. Pachetul include biletul de acces la concert şi cazarea 3 nopţi în hotel de 3 stele. Cu siguranţă cel mai important şi aşteptat eveniment muzical este cel al trupei U2, care promovează cel mai recent album, "No Line on the Horizon".Turneul a debutat pe 30 iunie 2009 şi continuă şi în acest an. Pentru românii care vor să-şi asculte formaţia preferată, agenţiile de turism au pregătit un pachet special pentru concertul din 25 august de pe scena stadionului Luzhniki din Moscova. În schimbul sumei de 954 de euro, fanii U2 beneficiază de cinci nopţi de cazare la hoteluri de 4 stele în oraşele Moscova şi Sankt Petersburg, biletul de acces la concert şi biletul de avion pe ruta Bucureşti - Moscova şi Sankt Petersburg - Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu