vineri, 3 decembrie 2010

Cele mai stranii vacante din lume

Cele mai stranii vacante din lume

Daca recent, travel.descopera.ro v-a prezentat cele mai extravagante optiuni ale turistilor in materie de cazare, iata ca, atunci cand vine vorba despre petrecerea unei vacante stranii, exista si pachete turistice in care camera de hotel nici nu mai intra in discutie. Cel putin conform site-ului Odee.com, care a realizat o lista a celor mai stranii moduri de a-ti petrece concediul: pe luna, in piscina, inotand cu porcii, printre sirene sau la vanatoare de fantome. Propuneri exclusiviste, si nu doar din ratiuni de buget.

V-ati gandit vreodata la posibilitatea de a petrece o vacanta intreaga goi-pusca, asa cum mama v-a facut? Sau sub apa din prima zi si pana in ultima o concediului, desigur, dotati cu costumul de scufundator de rigoare si butelia de oxigen? Daca raspunsul este unul negativ, atunci cu siguranta nu faceti parte din exclusivistul club al calatorilor care, an de an, ignora itinerariile traditionale si cararile batute, pentru a-si petrece vacanta sub semnul bizareriei.

Va vine sa credeti sau nu, nu numai ca exista in lume mii de persoane care se lanseaza in cele mai stranii "intreprinderi", probabil pentru a mai evada din rutina, dar pentru satisfacerea exigentelor acestora unele agentii au creat pachete turistice speciale. Unele ofera, de exemplu, experiente de inot in piscina cu porcii (o chestie, pe cat se pare, mult mai "cool" la ora actuala decat demodata varianta cu delfinii), tururi in Afghanistan (cu siguranta nu chiar o destinatie turistica) sau saptamani de 1 milion de dolari "all inclusive".

Compania Space Adventures ofera oportunitatea de a voiaja pe Luna la bordul unei navete Soyuz: calatoria dureaza 7 zile si ii permite turistului sa admire prin hubloul navetei stelele si Terra de la 400.000 km distanta. Sa-si rezerve un loc pentru a face o astfel de calatorie nu este insa la indemana oricui, si nu doar din ratiuni financiare (pretul este de 50 mil dolari): inainte de a urca la bord trebuie neaparat sa absolvi un "training" intensiv la Yuri Gagarin Cosmonaut Training Center din Rusia.

Emirates Palace Resort din Abu Dhabi ofera ceva putin mai terestru, dar tot extrem de costisitor: potrivit sloganului ofertei, pachetul Million Dollar Travel ii da turistului posibilitatea unei "imersiuni" in "opulenta pura": sapte nopti de vis, rasfatat si cocolosit din primul pana in ultimul moment, cu tratamente de frumusete si de relaxare cotidiene, tururi culturale la bordul unor avioane private, inot in ape cristaline. Obiectivul final al celor de la Emirates este acela de a intra in Guinness Book of World Records, dar pentru a reusi acest lucru trebuie mai intai sa bata recordul deja inregistrat de Leading Hotels of the World: o calatorie in jurul lumii de 1 milion de dolari in 80 de etape, in care prestigioasa companie hoteliera a reusit sa recreeze voiajul fabulos al lui Phileas Fogg (legendarul personaj al romanului lui Jules Verne), gentlemanul britanic care a facut ocolul pamantului in 80 de zile, folosind toate mijloacele de transport ale epocii sale, dar in conditiile de comoditate ale unei calatorii la clasa extra-lux. Destul de dificil de depasit.

O idee mai putin pretentioasa este pachetul oferit in Florida de Weeki Wachee Springs, care-si atrage clientii propundu-le o vacanta petrecuta in compania sirenelor si a personajelor din lumea Disney. "American Association of Nude Recreation" a avut in schimb o idee mai putin copilaroasa, propunandu-le clientilor o vacanta in pielea goala. "Nu trebuie sa purtati decat crema solara, ochelarii de soare si sandale", preciza intr-un interviu acordat Usa Today directorul executiv al asociatiei, Erich Schuttauf, mizand probabil pe atractia irezistibila a unei calatorii fara bagaje. O adevarata gaselnita, avand in vedere ca asa-numitele "nakations" (adica "naked vacations") se pare ca fac ravagii in utlima vreme in Statele Unite. Si odata eliberati de constrangeri si prejudecati, ce ziceti de o baie in piscina cu purceii? "Swimming with dolphins" trebuie sa fie de-acum un lucru extrem de perimat, tinand cont de sumedenia de agentii care au lansat in ultimul timp pachete turistice in care atractia principala o reprezinta "baile cu porcii".

Vezi cum arata si cele mai nebune hoteluri pentru excentrici!

Exista apoi si alte oferte bizare, precum cea propusa de Dwarf Empire din China, un parc turistic locuit numai de persoane a caror inaltime nu trece de 1,20 m. Poti rezerva aici un sejur, pentru o experienta gen Gulliver in tara piticilor. Nota pozitiva, spun unii, este ca totusi, gratie acestei atractii, sute de persoane "cu potential fizic scazut" au reusit sa-si gaseasca o slujba pe perioada nedeterminata.

Vezi si Top 10 cele mai ciudate asezari ale lumii!

Mai putin relaxant trebuie sa fie cu siguranta turul in Afghanistan, o tara chinuita de razboi, dar unde exista totusi multe frumuseti de vizitat, de la minaretele din Ghazni la Moscheea Albastra, scoase in evidenta in pliantele agentiilor. De ce sa renunti? Nu la fel de culturale, dar la moda de-acum in toata Florida, si in mod sigur mult mai putin riscante sunt traseele de descoperire a castelelor bantuite: Calusa Ghost Tours, Orlando Hauntings Ghost Tours, Orb Photography and Encounter the Spirit Tours si Ghost Tours of Coconut Grove sunt doar cateva propunerile agentiilor care le promoveaza.

Citeste si: Comoara din Afganistan

La final, o frumoasa vacanta subacvatica. Parca se simtea nevoia, dupa experienta cu porcii…Moda a fost lansata acum cativa ani de un australian in varsta de 29 de ani, care a decis sa-si petreaca toate cele 12 zile de concediu sub apa, in costum de scafandru, intr-un apartament submarin. Preluand ideea, agentiile de turism s-au dezlantuit in a propune fel si fel de variante; de ce nu, mai economicoasa decat un hotel si in mod sigur mai spatioasa decat un cort, nimeni nu poate contesta ca marea reprezinta locul ideal pentru a te relaxa.

Citeste articolul integral


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu