vineri, 17 iulie 2009

Cele mai ieftine şi cele mai scumpe destinaţii de vacanţă

Plajele din Grecia continentală, Bulgaria sau Croaţia, dar şi oraşele Budapesta sau Viena sunt cele mai ieftine destinaţii de vacanţă, susţine Ciprian Enea, consultant BestTourism. În ţară, topul locurilor cu cele mai mici preţuri este dominat de staţiunile balneo (Govora, Slănic Prahova, Amara etc.).

Enea spune că tarifele pentru un sejur pe litoralul bulgăresc sau grecesc (în special partea continentală) pot începe de la 100 – 120 de euro/persoană, la hotel de 2* sau 2* plus, cu mic dejun inclus.

În ţară, în staţiunile balneo, preţul unei nopţi de cazare începe de la 35-40 de lei/noapte. În zona de munte, la pensiuni sau la hoteluri de 2* sau 3*, preţul este de 40-50 de lei/noapte.

Ofertele de lux, încă la modă

Pentru cei pe care criza nu i-a afectat foarte tare, există numeroase oferte, cele mai multe, însă, în străinătate. Enea spune că nu există o limită superioară de bani care poate fi alocată pentru o vacanţă. Astfel, vacanţe spaţiale de 250.000 de euro, închirierea unei insule în Oceanul Indian sau Pacific, croaziere la Poli, partide speciale de pescuit sau vânătoare, sunt doar câteva variante pentru destinaţiile de lux. 

În ceea ce priveşte comportamentul turiştilor români, anul acesta, se aşteaptă o reorientare a preferinţelor către vacanţele low cost. „Ne orientăm spre vacanţe mai ieftine, dar uneori serviciile rămân la nivelul anului trecut şi doar preţul este mai mic”, a explicat Enea.

Pe de altă parte, în România, turiştii străini preferă ca destinaţii de vacanţă zonele legate de legenda celebrului Dracula, cele din Delta Dunării şi staţiunile balneo.

www.capital.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu