miercuri, 10 martie 2010

Calatorii cu aroma de cafea



Inspira pasiune, actiune si da dependenta. Este a doua cea mai valoroasa marfa din lume (dupa petrol) si joaca cu siguranta un rol memorabil in calatoriile dumneavoastra, indiferent de destinatie. Ma refer la cafea, desigur si de cele mai bune locuri din lume unde putem savura licoarea magica.

Addis Ababa

Unii sustin ca Ethiopa este tara de provenienta a cafelei, asa ca nu este surprinzator faptul ca aici gasesti cafea de foarte buna calitate. Daca esti invitat la un ceremonial Ethiopian al cafelei, nu-l rata! Vei participa la un ritual elaborat si unic pe care nu-l vei uita niciodata. Daca nu aveti nicio invitatie, Tomoca, o cafenea traditionala italiana care va va multumi cu siguranta.





Havana

Cubanezii isi iubesc cafeaua servita tare, neagra si dulce in recipiente mici de espresso. Cafenele gasiti in Havana la tot pasul, dar nu trebuie sa le ratati pe cele mai vestite printre localnici cum este Café de las Infusiones unde un artist iti acompaniaza la pian aventura in lumea cafelei.



Istanbul

Surprinzator, Türk kahve (cafeaua turceasca) nu este la fel de consumata de cetateni ca çay (ceaiul). Dar nu va faceti griji veti gasi cu siguranta locul ideal pentru a savura din plin aroma turceasca a cafelei. Cafenelele traditionale ca Etham Tezçakar Kahveci este renumita pentru licoarea preparata la ibric.



Medellin

Columbia este renumita pentru cafeaua aromata. Din pacate exporta majoritatea celor mai bune soiuri de cafea, lasand cetatenilor soiurile de calitate medie. O exceptie de la aceasta regula este Le Bon Café in Medellin. Poti sa vizitezi plantatiile din Zona Cafetera si sa cumperi cafea direct de la crescatori.





Roma

Renumiti pentru espresso, Italienii isi iau foarte in serios cafeaua. Fii la fel de sofisticat ca italienii si alege ce vrei sa bei: un caffè, un caffè macchiato, un caffè lungo, un cappuccino sau o caffè corretto. Faimoasa in intreaga Roma, Caffè Sant’Eustachio este locul perfect pentru a savura aroma cafelei italiene. Cafeaua este realizata printr-un proces special – puteti sa observati ca “barristi” se intoarce cu spatele pentru a finaliza reteta secreta. Servita dulce si cu un strat de spuma, cafeaua va aduce su siguranta un plus de savoare calatoriei dumneavoastra.





São Paulo

Brazilienilor le place cafeaua “neagra ca dracu’, fierbinte ca iadul si dulce ca dragostea” . Dimineata o beau cu putin lapte (café com leite). In timpul zilei se servesc cafezinhos , cafea normala servita fie intr-un pahar sau intr-o ceasca. Datorita mostenirii italiene, São Paulo abunda in cea mai buna cafea braziliana si Café Floresta este locul preferat al localnicilor.



Viena

Viena este un candidat important la titlul de “Capitala Mondiala a Cafelei”. Kaffeehäuser (cafenelele) sunt la fel de faimoase ca muzica in Viena si au devenit chiar atractii pentru turisti. Numarul cafenelelor este impresionant, dar fiecare are propriul stil si savoare. Aida este o calatorie in timp in anii 50 cu o clientela pe masura si o cafea despre care sa povestesti mult timp de acum incolo.





Nimic nu se compara cu o ceasca de cafea buna inainte sa pornesti sa descoperi un nou oras al lumii!


Tu unde ai baut cea mai buna cafea ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu