miercuri, 27 mai 2009

Festivalul tăvălelii prin noroi din Coreea de Sud


Pentru mulţi Coreea de Sud nu reprezintă o destinaţie de primă mână pentru o vacanţă. Totuşi, pentru turiştii care apreciază o destinaţie nu foarte prizată de mase, aici există tot felul de tentaţii, precum festivalul noroiului din Daecheon.

Distracţia se desfăşoară pe plaja Daecheon şi iar toţi cei participă se mânjesc atent cu nămolul despre care se spune că ar avea proprietăţi terapeutice. Noroiul lichid este transportat cu cisternele din locul de extracţie, adică împrejurimile oraşului Boryeong.

Pentru a nu se plictisi, participanţii sunt invitaţi în ringul cu nămol pentru o trântă în toată regula, pot cumpăra produse din noroiul de Boryeong sau pur şi simplu plonjează în bazinele pline cu lichid nămolos.

La lupte pot participa atât cupluri feminine cât şi masculine, dar, de-a lungul timpului, luptele între reprezentatele sexului frumos s-au dovedit mai prizate de public. Printre cele mai ciudate produse de vânzare pe durata festivalului, care anul acesta se ţine în perioada 11-19 iulie, se numără săpunul pe bază de noroi. Pentru cei mai îndrăzneţi există şi un parc de distracţii “Mud Experience Land”.

www.click.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu