luni, 11 mai 2009

Turistii s-ar putea caza in casa lui Dracula



Statul va preda pe 18 mai, mostenitorilor familiei Habsburg, cheie Castelului Bran, urmand ca la 1 iunie sa aiba loc reinaugurarea muzeului. In ciuda zvonurilor conform carora Castelul Bran nu ar mai putea fi vizitat, dupa preluarea acestuia, la 18 mai, de catre mostenitorii familiei Habsburg, muzeul urmeaza sa fie transformat intr-o adevarata afacere.

Avocatul Corin Trandafir, partener la fima de avocatura Rubin Meyer Doru & Trandafir, reprezentantul familiei mostenitoare, a declarat pentru evz.ro ca profitul anual, obtinut de stat de pe urma Castelului se ridica la 500.000 de euro, dar suma urmeaza sa creasca dupa preluare.

Statul a intretinut, dar nu a investit

Cu toate acestea, statul s-a rezumat doar la intretinerea muzeului, fara a mai face alte investitii, pentru a atrage mai multi turisti.Planurile pentru investitiile viitoare pregatesc insa multe schimbari in acest sens.

Una dintre ele este ca turistii cu dare de mana ar putea sa se cazeze chiar in interiorul muzeului.

" Exista in turn un spatiu unde ne gandim sa amenajam un apartament, cu doua niveluri, pentru turisti. De fapt, aceasta era functia sa si in perioada interbelica, numai ca acum nu dispune de incalzire si canalizare", a precizat Trandafir.

Astfel, in cazul in care ideea se va concretiza, apartamentul va fi transformat intr-unul de lux, iar pretul pentru o noapte de cazare va fi unul pe masura.


Prelungirea programului de vizitare

Planurile mostenitorul castelului Bran, Dominic de Habsburg, mai arata ca domeniul Castelului va fi modificat dupa modelul castelelor occidentale.

Organizarea unui festival de Jazz, deschiderea unei librarii in interiorul muzeului, a unei cafenele, redeschiderea Casei de Ceai a Reginei Maria, restaurarea fostei case a administratorului, angajarea permanenta a unor mesteri populari care sa anime atmosfera de la Castel, reprezinta doar cateva dintre schimbarile care vor avea loc, in perioada urmatoare, la Bran.

De asemenea, avocatul Trandafir spune ca programul de vizitare va fi prelungit, iar locul parcarii din fata muzeului va fi luat de un restaurant.


Investitii de 400.000 de euro pentru urmatoarele 12 luni

Avocatul a mai spus ca pentru primele 12 luni de la redeschiderea din iunie a muzeului, proprietarii estimeaza ca vor investi 400.000 de euro, bani care vor merge in lucrari de restaurare.

Corin Trandafir a dat insa asigurari ca, in ciuda tuturor zvonurilor, Castelul nu va fi inchis pentru public.

"Intreprinderea este una profitabila si nu exista niciun motiv sa fie inchisa”, sustine avocatul.
Castelul Bran a fost retrocedat, in 18 mai 2006, lui Dominic de Habsburg, ramanand insa in administratia statului, prin intermediul Ministerului Culturii, pana pe 18 mai 2009,.

La inceputul anului, jurnalistii de la CNN au inclus castelul Bran pe lista celor mai frumoase zece castele mediavale din lume, alaturi de constructii din Franta, Marea Britanie si Germania. 

www.evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu