vineri, 12 noiembrie 2010

10 destinatii ideale pentru un Revelion de vis

10 destinatii ideale pentru un Revelion de vis

Anul 2010 se apropie inexorabil de sfarsit, un sfarsit si un nou inceput pe care o intreaga planeta se pregateste sa le sarbatoreasca in zgomotul artificiilor, al cantecelor si al sampaniilor desfacute in miez de noapte. Probabil ca cei mai multi dintre cei care citesc acest articol si-au stabilit deja destinatia si grupul de prieteni alaturi de care vor intampina sfarsitul anului 2010 si zorii lui 2011. Dar pentru cei care inca nu s-au hotarat si care vor sa pretreaca un Revelion memorabil, www.descopera.ro recomanda cele mai potrivite destinatii, cele mai tari petreceri si cele mai frumoase locuri in care pot celebra Revelionul...

10. Las Vegas
Exista doua posibilitati prin care poti intampina anul 2011 in Las Vegas, Orasul Pacatelor din mijlocul desertului. Fie te poti afla pe strazi, in mijlocul a zeci sau poate chiar cateva sute de mii de oameni, asteptand fabulosul foc de artificii care a devenit deja o traditie in Capitala Jocurilor de Noroc, fie te poti afla in unul dintre sutele de cluburi special pregatite pentru aceasta petrecere uriasa. Practic, organizatorii ii avertizeaza pe potentialii vizitatori ai Las Vegasului de existenta unui numar atat de mare de localuri deschise in noaptea de Anul Nou incat nimeni nu ar putea sa le viziteze pe toate, nici macar intr-o luna, cu atat mai putin intr-o singura seara, fie ea si seara de Revelion.

Aproape in fiecare an, libertatea de a consuma bauturi alcoolice pe strazi a transformat petrecerea de Anul Nou intr-una de-a dreptul nebuneasca - nu degeaba i se spune Orasul Pacatelor, iar daca esti adeptul distractiilor fara restrictii, atunci Las Vegas este destinatia ta ideala pentru un Revelion de vis.


9. Champ-Elysees - Paris
Daca hedonismul Las Vegasului nu este tocmai pe gustul tau, si daca preferi o destinatie romantica in care sa te bucuri de Anul Nou alaturi de persoana iubita, atunci Parisul este cel mai bun loc in care te poti afla in noaptea dintre ani. Vinul fiert (vin chaud), cidrul si sampania sunt printre cele mai apreciate bauturi la acest eveniment special pentru parizieni, dar nu trebuie sa te ingrijorezi... un numar urias de restaurane, cluburi sau chiar tarabe improvizate sunt gata sa te serveasca cu bauturi non-alcoolice, cu papillotes - mici bucati de ciocolata care, atunci cand sunt scose din ambalaj, pocnesc asemenea artificiilor - si cu deja celebrele croissante pariziene.

Citeste si povestea Turnului Eiffel!

Nu exista o regula dupa care sa te imbraci pentru noaptea de Revelion, sau Sf. Silvestru, nu trebuie decat sa fii gata de o petrecere uriasa, la care sunt asteptati aproximativ un milioan de oameni din toata lumea. Trebuie spus ca multimea incepe sa se stranga pe Champ-Elysees inca din jurul orei 21:00, si asta pentru a prinde un loc cat mai bun pentru focurile de artificii de la miezul noptii. Si ce imagine poate fi mai frumoasa pentru acest moment decat ce a Turnului Eiffel transformat intr-un veritabil fenomen pirotehnic?


8. CentralWorld Square - Bangkok
Despre Thailanda se spune ca este singura tara din lume in care nu se sarbatoreste un singur Revelion, ci trei, pentru ca numai aici se organizeaza sarbatoarea de Anul Nou dupa stil occidental, chinezesc si thailandez. Vei avea astfel posibilitatea sa le urezi prietenilor Un An Nou si Fericit atat in seara de 31 decembrie, cat si la sfarsitul lunii ianuarie, atunci cand se celebreaza Anul Nou Chinezesc, precum si in primele zile ale lui aprilie, moment ce coincide cu Revelionul thai. Daca te vei afla pentru prima data in Bangkok, trebuie sa stii ca thailandezii sunt gazde minunate si pregatesc, de fiecare data, locuri pentru orice fel de vizitator si pentru absolut toate buzunarele. Mai trebuie spus si ca thailandezii privesc sfarsitul Anului Nou cu o indulgenta iesita din comun, este, practic, seara in care sunt permise ultimele mici "pacate" din timpul anului care tocmai se sfarseste.

Vezi care sunt cele mai bune mancaruri thailandeze!

Orice An Nou in stil asiatic incepe cu o masa copioasa din renumita bucatarie thai, si este continuata cu dansuri traditionale, focuri de artificii spectaculoase si petreceri pe strazile pline de indragostiti. Nu sunt uitati nici cei care vor sa evite aglomeratia uriasa de pe strazi din aceasta noapte. Pentru ei, restaurantele din CentralWorld Square sunt gata sa ofere o cina romantica si linistita, in locuri din care nu vei rata nimic din spectacolul pirotehnic ce va incepe in ultima secunda a anului 2010.


7. Greenwich - Londra
Este epicentrul international al timpului, locul in care numai anul trecut, in noaptea de Revelion, s-au strans peste 1 milion de oameni ca sa salute sfarsitul lui 2009 si inceputul lui 2010. Cel mai mare eveniment al serii este, asa cum era de asteptat, focul de artificii care izbucneste in momentul in care Big Ben-ul anunta miezul noptii, si care dureaza circa 10 minute. Nici nu este de mirare ca transmisia Live a acestui spectacol este vizionata de zeci de milioane de oameni din toata lumea. Cel mai bun loc din care poti admira acest veritabil fenomen pirotehnic este Podul Westminster. Iar pentru cei care nu pot ajunge acolo, vasele special amenajate de pe Tamisa sunt gata sa te poarte exact in mijlocul evenimentului.

Descopera 10 minuni arhitectonice care vor fi construite in Londra pana in 2012!

Mai multe publicatii de profil au numit Anul Nou din Londra drept cea mai mare si mai spectaculoasa petrecere a anului din toata Europa si, evident, doar mergand acolo poti intelege de ce. Poti alege intre cluburile in care se organizeaza baluri mascate, in cele in care exista petreceri tematice sau in restaurantele care isi etaleaza cele mai bune oferte pentru cuplurile de indragostiti sau, pur simplu, poti merge sa te delectezi la patinoar... Nu trebuie decat sa alegi!


6. Tokyo
Departe de agitatia marilor orase europene, Tokyo ofera o alternativa inedita pentru seara de Anul Nou. Oamenii din Tokyo viziteaza altarele si templele, acolo unde se roaga pentru cei trecuti in nefiinta si pentru cei vii, in ceea ce ei numesc rugaciunile de "Shogatsu" - denumirea japoneza a Anului Nou. Poate cel mai important astfel de loc este Meiji Jingu, un templu care aduna anual sute de mii de credinciosi din Japonia dar si numerosi vizitatori din toate colturile lumii. Apoi, nu puteti decat sa alegeti unul dintre sutele de cluburi care organizeaza petreceri pentru tineri, in special Center Gai, locul in care iau nastere, cu precadere, trendurile tinerilor japonezi. O alta atractie a serii de Anul Nou in Tokyo este si aceea prin care se oficiaza un obicei stravechi, si anume cele 108 batai de clopot, simbolizand detasarea de cele 108 de dorinte lumesti.

Citeste si topul celor mai populate 10 orase ale planetei!


5. Poarta Brandenburg - Germania
Parisul sau Tokyo ti se par prea rafinate pentru gusturile tale iar Las Vegas, pe de alta parte, este mult prea decadent? Intotdeauna exista o cale de mijloc, iar in situatia de fata, cea mai buna optiune este Berlinul. Evident ca o asa sarbatoare nu poate fi intampinata decat in spiritul pur germanic, cu multa, foarte multa bere, cu sute de standuri cu mancare traditionala din care nu lipsesc celebrii wursti berlinezi, spectacole incredibile de artificii si showuri laser, precum si zeci de ringuri de dans pentru cei peste un milion de oameni care aleg Poarta Branderburg pentru petrecerea de Anul Nou.

Afla care sunt cele 10 mari atractii ale orasului Berlin!

Poarta Brandenburg este, insa, putin spus. In fapt, multimea se intinde pe cativa kilometri, de aceea i se si spune spatiului special amenajat "Party Mile", un nume care nu mai are nevoie de alte comentarii. Mai mult decat atat, trebuie sa stii ca germanii stiu sa se distreze de minune si, indiferent cat de petrecaret ai fi, tot timpul vei gasi pe cineva care sa iti impartaseasca pasiunea.


4. Amsterdam
Amsterdam, Orasul Placerilor, nu putea lipsi dintr-un top 5 al celor mai bune destinatii pentru Revelion. Nu trebuie sa cautati locul in care se organizeaza petrecerea de Anul Nou. De ce? Simplu, pentru ca ea se gaseste pe toate strazile acestui oras olandez. Anul Nou este numit Oudjaarsdag sau Oudjaarsavond ( Ziua Anului Vechi ) si reprezinta una dintre cele mai mari sarbatori din Olanda. Pub-urile, cluburile si discotecile sunt deschise toata noaptea pentru petrecareti iar momentul culminant, ultima secunda a anului, transforma Amsterdamul intr-un veritabil vulcan din strigate, cantece si focuri de artificii. De fapt, nici nu trebuie sa intrati neaparat intr-un club, si asta pentru ca intregul oras se transforma intr-un imens ring de dans si de petrecere. Cunoscuti si necunoscuti laolalta, uniti doar de sentimentul universal al bucuriei, saluta intrarea intr-un nou an cu tot entuziasmul de care poate da dovada un om. Cu siguranta, o stare de spirit care nu trebuie ratata... macar o data in viata.

Vezi care este cel mai exotic bazar din Amsterdam!


3. Sydney

Fiind unul dintre primele mari orase ale lumii care sarbatoreste Anul Nou, Sydney-ul a tinut cu tot dinadinsul sa fie un exemplu demn de urmat pentru metropolele planetei. Numai aici veti avea parte nu de unul, ci de doua spectacole de artificii, spectacolul de la ora 21:00, numit Family Fireworks, si cel de la miezul noptii - Midnight Fireworks. In fiecare an, de Revelion, Sydney-ul se bucura de unele dintre cele mai spectaculoase focuri de artificii, nu degeaba acest spectacol este cel mai urmarit de pe glob. Si nu este decat inceputul...

Vezi care e cea mai faimoasa plaja de nudisti din Australia!

Dupa salva de tun trasa in cinstea noului an si dupa impresionantele spectacole de artificii, petrecerea se transforma intr-un veritabil carnaval. Parade, multimi de oameni dansand pe strazi si sute de cluburi in care poti sarbatori alaturi de prietenosii australieni te asteapta la unul dintre cele mai frumoase Revelioane din lume. Nu intamplator, peste un milion de oameni aleg anual Portul Luminii ca destinatie de Anul Nou...


2. Times Square - New York

Se spune ca este, probabil, cel mai faimos spectacol de Anul Nou, un spectacol urmarit pe viu de cel putin un milion de oameni si de pe putin 1 miliard de telespectatori din toata lumea. Numaratoarea inversa din Times Square este si ea celebra iar focurile de artificii si milioanele de conffeti creeaza o atmosfera de vis. Este practic, o petrecere gigantica, o petrecere care continua dupa miezul noptii in sutele de cluburi, discoteci si restaurante din uriasa metropola americana. Concertele tin pana in zori, asa ca nu vei avea ocazia sa te plictisesti sau sa simti vreun moment ca ai fi putut sa te simti mai bine in alta parte. Nu trebuie decat sa te incarci cu uriasa energie din Times Square si sa vii pregatit pentru cea mai mare petrecere a anului.




1. Copacabana - Rio de Janeiro
Un Revelion brazilian (Reveillon - dupa cum il numesc localnicii) este, de fiecare data, un eveniment de-a dreptul memorabil pe care nu ar trebui sa il ratezi. Femei frumoase, artificii, samba, costume exotice, cocktailuri si o plaja care te asteapta sa sarbatoresti in stil de carnaval trecerea dintre ani... ingredientele care iti pot transforma vacanta de sarbatori intr-una perfecta. Nu uita sa te imbraci in alb, asa o cere traditia, si sa te pregatesti sa dansezi, alaturi de cei aproape doua milioane de oameni, o noapte si zi neintrerupt.

Este deja un fapt ultracunoscut ca brazilienii sunt unii dintre cei mai buni dansatori ai lumii si unii dintre cei mai buni organizatori de petreceri. Fii sigur ca nimic nu iti va lipsi si ca autoritatile tin cu tot dinandinsul ca oamenii sa se intoarca la fel de entuziasti si in anul urmator. La urma urmei, ce poate fi mai frumos decat un revelion pe una dintre cele mai frumoase plaje ale lumii?

Citeste articolul integral


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu