miercuri, 6 mai 2009

Taberele educative

Taberele educative in strainatate pot costa chiar si 4.000 de euro

Agentiile de turism si-au diversificat ofertele pentru sezonul de vara, atacand o nisa care nu a fost exploatata intens pana in prezent taberele educative internationale, adresate copiilor si tinerilor de pana la 18 ani.

Desi pretul unor astfel de vacante este cuprins intre 400 si pana la 4.000 de euro/persoana, operatorii care s-au orientat catre acest segment se lauda cu cresteri anuale de 30-40% si profituri pe masura. Durata minima a unei tabere educative variaza de la una la trei saptamani. In functie de destinatie, transportul se face cu avionul, autocarul sau trenul. Activitatile de care se pot bucura cei care merg in aceste tabere sunt numeroase: de la invatarea unei limbi straine si practicarea anumitor sporturi pana la programe speciale destinate pasionatilor de astronomie, arte plastice, fotografie, muzica sau gastronomie.

"Cererea pentru astfel de vacante a crescut in ultimii ani cu 30-40%. Parintii au inceput sa se orienteze din ce in ce mai mult spre taberele internationale, acestea oferind servicii mai bune si activitati inedite pentru copiii lor. Foarte solicitate sunt destinatii precum Turcia, Croatia, Germania, Italia si Anglia, ne-a declarat Tatiana Bulubica, director de marketing la Perfect Tour. Potrivit acesteia, cel mai ieftin pachet este tabara de la Viena 299 de euro, fiind vorba despre un circuit de cinci zile cu autocarul, iar cea mai scumpa tabara este in sudul Frantei - 2.160 de euro, plus transportul, cu avionul sau cu trenul. Programul este dedicat iubitorilor de aventura, imbinand sporturile extreme cu distractia si studierea limbilor straine direct de la vorbitorii nativi. Si reprezentanul Regional Air Tours ne-a spus ca acest segment a crescut rapid, de la an la an. "Vara trecuta, in perioada iulie-august, am trimis aproape 200 de copii in tabere educative internationale. Cele mai solicitate tari sunt Anglia, Statele Unite, Franta si Germania, a afirmat Carmen Ivascu, directorul de marketing al agentiei. Ea a precizat ca cel mai ieftin pachet este tabara Isle of Wight, din apropierea Londrei, care costa 1.100 de euro si include 40 de lectii de limba engleza cu profesori autorizati. Cea mai scumpa tabara este in Elvetia - Scoala de Bune Maniere pentru fete - 3.800 de euro/persoana. Programul include cursuri de pian, dans, pictura, bucatarie, calarie si limbi straine. Insa, in cazul familiilor cu doi copii, pentru cel de-al doilea frate se acorda o reducere de 10%. Pe de alta parte, copiii si adolescentii se pot bucura si de tabere unde, pe langa limbile straine, pot studia cursuri de arte sau pot practica diverse sporturi de la fotbal pana la calarie si sporturi nautice. Spre exemplu, agentia Mara Travel pune la dispozitie mai multe pachete in tari precum Austria, China, Marea Britanie, Canada, Statele Unite, Elvetia, Spania si Germania. Cazarea se face in campusuri cu pensiune completa, acestea fiind dotate cu sali si terenuri de sport, piscina, biblioteci, sali de teatru si de studiu. Pretul unei astfel de vacante, de minimum doua saptamani, variaza intre 750 si 3.990 de euro, potrivit agentiei Mara Travel.

Baietii invata fotbal de la fosti jucatori ai AC Milan

Avantajele alegerii unei astfel de tabere pentru copii sunt numeroase, sustin reprezentantii din turism. "In primul rand, este vorba despre socializarea cu alti copii de aceeasi varsta din alte tari si invatarea unei limbi straine. De asemenea, excursiile, participarea la lectii si programe adecvate varstei le dezvolta anumite abilitati si comportamente, a subliniat Carmen Ivascu. Pe de alta parte, copiii invata sa se descurce singuri si sa respecte un program cu activitati tematice si reguli stricte pe care parintii nu le impun acasa. Au posibilitatea sa viziteze o noua tara, sa-si faca prieteni noi. In functie de tabara aleasa, cei mici au parte de activitati educative diverse. Spre exemplu, in Italia, pasionatii de fotbal vor avea posibilitatea sa fie antrenati de catre fostii golgheteri ai echipei AC Milan: Pierino Prati, Gino Malderas si Filippo Galli. Sunt lucruri pe care, cu siguranta, nu le-ar putea face in Romania, a afirmat Tatiana Bulubica. 

www.gardianul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu