miercuri, 8 septembrie 2010

Hotelurile cu cea mai frumoasa panorama


Hotelurile cu cea mai frumoasa panorama

Unii le aleg in baza pretului, altii in baza gradului de comfort, dar exista si o serie de hoteluri in intreaga lume care pot fi alese chiar si doar dintr-un singur motiv: panorama care-ti taie rasuflarea.

De la Paris la Istanbul, de la Londra la Bangkok, iata care sunt cele 15 hoteluri cu cea mai buna oferta din punctul de vedere al panoramei asupra orasului unde se afla, potrivit unui top alcatuit de site-ul Trivago. Pentru ca la Moscova sa poti admira Piata Rosie in toata splendoarea ei, in Las Vegas sa te lasi "furat" de luminile orasului, emotionat de ruine in Atena sau "ametit" de cladirile futuriste in Dubai.


In Dubai, Jumeirah Beach Hotel are bineinteles vedere la plaja si dispune de 617 camere, un parc de aventuri acvatic si 20 de restaurante. Cele doua terase de pe acoperis ofera o panorama completa asupra coastei, dar privelistea cea mai surprinzatoare se spune ca este cea pe care o poti vedea urcand la "up town bar"-ul hotelului de la etajul 24. O camera dubla la Jumeirah Beach Hotel costa incepand de la 200 euro pe noapte.




La Bangkok, Hotel Lebua isi intampina oaspetii pe malul fluviului Chao Phraya. Cladirea este al doilea zgarie-nori din capitala Thailandei si de la inaltimea celor 63 de etaje ofera o panorama iesita din comun asupra intregului oras. O camera dubla porneste de la 100 euro/noapte, cu micul-dejun inclus.




Despre Hotel de Rome se spune ca este un soi de institutie la Berlin, situat in Bebelplatz, in apropiere de Flaniermeile Unter den Linden. Construit in 1889, hotelul dispune de 146 camere mobilate cu piese de epoca. Pentru cei interesati de panorama, adevarata atractie o reprezinta insa terasa de la ultimul etaj, de unde oaspetii pot avea o privire de ansamblu asupra Berlinului, din centru si pana la turnul care vegheaza celebra Alexanderplatz. Pretul unei camere duble porneste de la 235 euro pe noapte.




Clientii Barrio Alto Hotel, aflat in centrul Lisabonei, se pot bucura de stilul colonial al cladirii si de mobilierul luxos, inspirat din cel al palatelor din secolul XVIII. Iar de pe terasa de la etajul al saselea, cu vedere asupra fluviului Tago, pot admira superbele "quinte" ale Lisabonei. Pretul unei duble pleaca de la 200 euro.




La Moscova, Ritz Carlton isi invita oaspetii direct in Piata Rosie. Marmura pretioasa, mobilierul din cires sculptat, candelabrele si tablourile scumpe se gasesc pretutindeni si din abundenta in acest luxos hotel de 5 stele. Camera dubla porneste de la 298 euro.




In inima orasului Havana, si in imediata apropiere a catedralei si a El Capitolio, se gaseste traditionalul NH Parque Hotel
. In acest hotel de 4 stele in stil colonial, clientii se pot bucura de o priveliste aleasa asupra Parcului Central al orasului si a esplanadei Paseo de Prado. Pentru 126 euro pe noapte, camera dubla.




In Manhattan, Hotel Gansevoort este un boutique hotel extrem de sic din de-acum renumitul Meatpacking District. La pretul de 232 euro pe noapte camera dubla, hotelul garanteaza o priveliste ampla asupra fluviului Hudson si a Empire State Building.




In centrul Barcelonei, situat in cea mai "trendy" zona, El Born, Grand Hotel Centrale isi poarta vizitatorii inapoi in timp, pana in perioada anilor '20. Privit de pe terasa de 350 metri patrati, dotata cu piscina, orasul catalan se transforma la apusul soarelui intr-un joc de lumini care-ti taie rasuflarea. Pentru "doar" 191 euro pe noapte, camera dubla.




Chiar fata in fata cu Palatul Municipal din Praga, in piata Orasului vechi, se gaseste Hotel U Prince, care dateaza din secolul XII. In prezent dispune de 24 de camere decorate cu stofe grele si piese de mobilier din lemn masiv. De pe terasa panoramica se pot admira acoperisurile caracteristice ale cladirilor din Praga si Castelul. Pretul unei camere duble porneste de la 105 euro.




La Paris, terasa hotelului …Terrass, aflata la al saptelea etaj, da direct spre Turnul Eiffel si Sena. Aici o camera dubla costa 177 euro, cu micul dejun inclus.




In topul hotelurilor cu vedere panoramica mai figureaza si St. George din Roma, aflat la 5 minute de Piazza Navona si in apropiere de zona Trastevere si de Vatican. "Orasul Etern" poate fi admirat cat vezi cu ochii de pe terasa de la ultimul etaj al cladirii ce dateaza din secolul XV. Pretul unei camere duble porneste de la 213 euro.




Atat din punct de vedere al panoramei oferite, cat si al locatiei, nu-i deloc mai prejos nici Trafalgar Hotel din Londra, aflat la doi pasi de Trafalgar Square, Parlament, Buckingham Palace, The London Eye, Picadilly Circus. Mobilat clasic, dispune si el de o terasa-gradina pe acoperis, de unde clientii pot lua pulsul (frenetic) al orasului. O camera dubla costa 259 euro.




Chiar in centrul Atenei, in apropierea Primariei, se gaseste hotelul Fresh. Piscina aflata pe terasa de la ultimul etaj este deschisa si noaptea, astfel incat clientii se pot racori sub cerul instelat. Camera dubla costa 100 euro pe noapte, cu micul dejun inclus.




Das Palms Casino Resort este unul dintre legendarele stabilimente din Las Vegas. Construit pe o arie de 8.800 metri patrati, cu 42 de etaje, hotelul de tip "trei in unu" le ofera clientilor tot ce au nevoie pentru a ramane lipiti de mesele verzi 24 de ore din 24. Inclusiv o priveliste spectaculoasa asupra intregului The Strip. Daca nu va permiteti sa inchiriati celebra "the Hugh Hefner suite" cu 40.000 euro pe noapte, va puteti multumi si cu o camera dubla, la 153 euro pe noapte.




Terasa de la etajul 11 al hotelului Marmara Pera din Istanbul, o constructie in stilul anilor '60, furnizeaza atat o priveliste de exceptie asupra cerului instelat al metropolei turcesti, cat si asupra Bosforului si a moscheei "Hagia Sophia". Camera dubla costa aici mai putin ca in toate celelalte: doar 88 euro.


Citeste intreg articolul


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu