Lux, confort, vechime, clasa, spatiu, avangarda, oricare dintre aceste cuvinte ar putea descrie perfect politica celor mai pretentioase gazde ale lumii – proprietarii hotelurilor de lux. Gandite pentru a satisface si cele mai exigente gusturi, hotelurile de lux duc o continua lupta ierarhica, alimentata permanent de ultimele gaselnite din domeniul arhitecturii, designului interior sau tehnologiei. Tocmai din aceasta cauza, fruntasii topurilor se schimba mereu. In articolul de fata va veti intalni cu doar cativa dintre reprezentantii acestei lumi, care si-au pastrat specificul deoesebit, chiar daca intre timp au fost detronati de “tinerii” care vin cu putere din spate.
Burj Al Arab, Dubai, Emiratele Arabe Unite - lux la inaltime
Unul dintre cele mai inalte hoteluri ale lumii, cotat la sapte stele, a fost ridicat pe o insula in intregime artificiala, aflata la o distanta de 280 de metri de mal. Asa cum era de asteptat, a fost construit pentru a fi unul dintre cele mai luxoase hoteluri din lume, dotat cu o platforma generoasa pentru masinile Rolls Royce si cu o pista de aterizare pentru elicoptere, care, atunci cand nu este folosita, poate servi drept teren de tenis…Este drept, unul la mare inaltime…
Burj Al Arab este localizat in Dubai, Emiratele Arabe Unite, si este cea de-a doua cladire ca inaltime din lume utilizata exclusiv drept hotel. Pe primul loc se afla structura hotelului din Pyongyang, Coreea de Nord, care este cu 9 metri mai inalta, in vreme ce Turnul Rose, aflat de asemenea in Dubai, devine cel mai inalt hotel din lume cu o inaltime de 333 metri.
Structura sa conica, creata special pentru a reflecta transformarea urbanistica a Dubaiului, simbolizeaza panzele umflate de vant ale unei ambarcatiuni maritime.
Burj al Arab este conectat de tarm printr-un pod curbat. Constructia hotelului a inceput in 1994, iar designul sau arhitectural a urmarit sa redea cat mai bine specificul local: un dhow, vas cu specific arabesc, ale carei panze sunt umflate de vantul ce ii usureaza calatoria.
Imaginea unei ambarcatiuni in miscare simbolizeaza progresul si evolutia, transformarea pozitiva prin excelenta. Unul dintre arhitectii implicati in proiect a declarat ca clientul isi dorea o constructie iconica, care sa devina un simbol al Dubaiului, intocmai cum este Turnul Eiffel pentru Paris sau Opera pentru Sydney. Aceasta dorinta ambitioasa i-a costat pe proprietari suma de 650 de milioane de dolari americani, insa visul lor a devenit realitate. Din ce in ce mai des, obisnuim sa asociem imaginea avangardista a acestui hotel cu Dubai si cu prosperitatea si modernismul secolului XXI.
Hotelul si Cazinoul The Palazzo Resort, Las Vegas, SUA - camere cat vezi cu ochii
Las Vegas este celebru pentru viata sa de noapte agitata, dar mai ales pentru miile de cazinouri pe care le adaposteste intre peretii sai. O Fata Morgana a castigului facil, Las Vegas atrage anual milioane de turisti ademeniti de lumini, bani si promisiunea luxului.
Dintre toate hotelurile din zona, Palazzo Resort si Venetian Hotel, care impart aceesi licenta, par a fi cei mai pregatiti pentru aceste "situatii de urgenta" care tin tot anul. Cu un numar de 8108 camere, Palazzo a devenit hotelul cu cele mai mare numar de camere din emisfera vestica.
Hotel si cazino, Palazzo a fost construit in spiritul designului european modern si este inchinat, fara doar si poate, luxului. De altfel, acest lucru se reflecta perfect im costurile constructiei, care au atins pragul de 1,8 miliarde de dolari americani. Desi astazi numele de Palazzo a devenit mai rezonant decat cel al fratelui sau siamez, in realitate, aceasta constructie adiacenta a fost gandita ca o extensie a cazinoului si hotelului original The Venetian din suburbia orasului Las Vegas.
Grand Resort Lagonissi, Atena, Grecia - luxul se plateste
"Crème de la crème" si unul dintre cele mai scumpe complexe hoteliere din Grecia, Lagonissi este si cel care pana nu demult, inchiria camera cu cel mai ridicat pret din lume.
In ceea ce priveste industria hoteliera, recordul care incepe cu "cea mai scumpa… " se schimba destul de des. Pana de curand titlul era detinut de Royal Villa din cadrul resortului Lagonissi din Atena, unde pretul pe zi este de 50.000 de dolari. In momentul de fata, acesta a fost declasat de catre un alt hotel, elvetian de aceasta data, care inchiriaza apartamentul special cu vedere la lacul Geneva prin geamurile securizate la pretul de 53.000 dolari pe zi.
In Grecia, la Royal Villa oaspetii se bucura de un maxim de confort si lux: bai de marmura, piscina si terasa proprie cu vedere la Marea Egee, un majordom dedicat, un bucatar propriu, un pianist si un atrenor personal. De altfel, luxul este tema principala a intregului resort. Acesta este locul in care industriasii bogati aterizeaza cu elicopterul si in care starurile de la Hollywood apar discret, iesind din limuzinele inchiriate.
Palatul Emiratelor, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite - in spiritul epocii de altadata
Hotelul Palatul Emiratelor, deschis publicului in 2005, a devenit in scurt timp cea mai scumpa constructie hoteliera, cu costuri totale de pana la 3 miliarde de dolari. Argintul, aurul si marmura au fost utilizate in constructia celor 394 de camere de hotel si a celor 1002 candelabre ornate cu cristale Swarovski. Hotelul gazduieste terenuri de fotbal, o plaja intinsa, un elicopter si cateva piscine, dintre care una este o cascada care se continua sub forma unui rau.
Hotelul din Abu Dhabi este unul dintre cele mai luxoase din Estul Mijlociu. Oaspetii au la dispozitie 302 camere, dintre care 92 apartamente, iar vederea este la alegere: catre gradina, piscina sau ocean. Decoratiunile camerelor respecta stilul traditional regal, in care tehnologia moderna a fost integrata, fara a face insa nota discordanta.
Grand Hyatt, Shanghai, China - in cuibul berzei, o priveliste de neuitat
Grand Hyatt din Shanghai este unul dintre hotelurile "cocotate" la cele mai mari inaltimi, avand avantajul suprem al unei panorame unice asupra orasului.
Hotelul ocupa etajele superioare ale turnului Jin Mao, mai exact zona dintre etajele 53 si 87. Aflat in centrul Pudong-ului, districtul financiar si de afaceri al Shanghai-ului, hotelul ofera acces facil catre Bursa Shanghai, catre Shanghai World Financial Centre sau catre International Convention Centre. De altfel, complexul este localizat la doar 50 de minute de aeroportul principal.
Ca orice complex de lux care se respecta, la Grand Hyatt nu lipseste clubul exclusivist de spa si fitness. Fiecare camera este "dotata" si cu o panorama exceptionala asupra orasului, care pare sa nu doarma niciodata. Din patul confortabil, oaspetele poate urmari traseul sinuos al raului Huangpu sau linia orizontului scaldata in culorile bogate ale apusului.
Grand Hills Hotel and Spa, Beirut, Liban - spatiu, confort, natura
Localizat intre dealuri pitoresti, la o inaltime de 750 de metri deasupra nivelului marii, Grand Hills Hotel & Spa isi imparte elogiile intre grandoarea montana si farmecul coastei aurii a Beirutului.
Hotelul a fost gandit intr-un mod inedit, care iese din tiparul hotelurilor de lux pe care obisnuim sa le admiram in fotografii sau in brosurile de prezentare. In loc de lux pretentios, aici veti regasi un complex creat sub forma unui sat, in care pietonii au tot timpul prioritate. Atmosfera linistita si prietenoasa este marca obisnuita a gazdelor, la care se adauga acea "art de vivre" care face ca luxul sa rimeze cu confortul.
Nu va lasati pacaliti de acesta fatada! Hotelul de cinci stele are o capacitate de 118 camere si apartamente, la care se adauga 52 de apartamente, 12 restaurante si baruri, un club de noapte si desigur, un complex spa. In rest, fantani, cursuri discrete de apa si cascade care stralucesc in soare, iar in jur balcoane acoperite cu flori, vegetatie si mici potecute care te invita la o plimbare in natura.
Cu toata aceasta atmosfera feerica, complexul gazduieste cea mai mare camera de hotel din lume, in cadrul apartamentului regal, care se intinde pe o inaltime de sase etaje. Pentru creatorii acestui spatiu, hotelul reprezinta dovada suprema ca luxul, confortul si natura pot convietui in acelasi spatiu, fara a-si stirbi din autoritate sau frumusete.
Citeste intreg articolul
http://www.descopera.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu