luni, 25 octombrie 2010

7 destinatii de vis

Daca iti place sa calatoresti si sa descoperi locuri noi, aceasta lista va fi rampa ta de lansare spre zone mirifice. Iata care sunt variantele recomandate de site-ul listverse.


Insulele Maldive
Insulele Maldive se afla in Oceanul Indian, la aproximativ 700 km departare de Sri Lanka si sunt destinatia perfecta in cazul in care vrei sa te relaxezi. Aici, turistii apreciaza, in special, statiunile frumoase si minunata priveliste. Cei mai multi dintre ei opteaza pentru vilele private, aflate in mijlocul apei si care sunt legate de mal printr-o pasarela.


Queenstown, Noua Zeelanda
Fie iarna, fie vara, Queenstown este un loc minunat pentru vacanta si distractie. Iarna, Queenstown-ul e invadat de turisti veniti la ski, iar vara lumea se inghesuie la calatorii pe raul Shotover. De-a lungul lacului Wakitipu sunt o multime de hoteluri amplasate aici datorita privelistii mirifice. De asemenea, Queenstown este capitala Noii Zeelande in ceea ce priveste bungee-jumping-ul si Jetboat-ul. Ah, da... mancarea este de-a dreptul nemaipomenita si oamenii sunt incredibil de prietenosi.


Paris, Franta
Toata lumea stie ca Parisul este orasul romantismului si al mancarii, iar aceasta reputatie a fost primita pe buna dreptate. Mancarea din Franta este un deliciu aproape de neegalat oriunde in lume. Poti sa optezi pentru un hotel foarte ieftin sau unul foarte scump, in functie de buget, dar neaparat sa pastrezi bani pentru mancare si vin. Nu trebuie sa ratezi spaghetele de la "La Duree" pe Champs-Elysee, inghetata de la "Berthillon" si pateurile de la "Pierre Herme".


New York, Statele Unite ale Americii
Acum ca dolarul e in scadere e momentul perfect pentru o calatorie la New York, de unde poti cumpara lucruri destul de ieftine. Pe langa acest aspect, vei avea ocazia sa admiri unul dintre cele mai frumoase orase din Statele Unite. New York-ul are multe parcuri si doua dintre cele mai mari rezervatii de paduri. Si tot aici vezi Empire State Building, Insula Ellis, productiile teatrale de pe Broadway, Central Park, Times Square si Gradina Botanica. De asemenea, in New York se organizeaza o multime de evenimente. Parada de Holloween din Greenwich Village, Festivalul de Film Tribeca si spectacolele gratuite din Central Park sunt numai cateva dintre acestea.


Hong Kong, China
Hong Kong este descris de cele mai multe ori ca locul de intalnire al Estului cu Vestul, lucru reflectat de infrastructura economica, sistemul educational si cultura orasului. La un colt poti gasi un magazin traditional chinezesc, care vinde ierburi medicinale, iar la altul un McDonald`s sau un cinematograf la care ruleaza cel mai nou film hollywoodian. Amestecul de culturi se rasfrange si asupra domeniului culinar, aici regasindu-se restaurante traditionale, coreene, americane, europene, japoneze dar si multe altele.


Venetia, Italia
Orasul este unic pentru arhitectura, istorie si mancare. Atmosfera este dominata de mister si romantism, ceea ce face din Venetia destinatia perfecta pentru indragostiti. In plus, pentru cei pasionati de arhitectura clasica la fiecare colt de strada se pot intalni cu o biserica sau cladire veche. Nu trebuie sa ratezi plimbarile cu gondola.


Pyongyang, Coreea de Nord
Este o destinatie exclusivista, deoarece e extrem de greu sa obtii o viza pentru Coreea de Nord. Norocosii care reusesc acest lucru, vor avea parte de o vacanta extrem de costisitoare. Daca te nimeresti acolo in luna aprilie poti avea onoarea sa participi la Festivalul Arirang, organizat cu ocazia zilei de nastere a dictatorului Kim Il Sung.

Citeste articolul integral

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu