joi, 28 octombrie 2010

Cele mai "nebune" hoteluri pentru excentrici

Hoteluri pentru excentrici

Te-ai saturat de dormitul la cort sau de pensiunile cu baia pe coridor, dar si de impersonalele camere de hotel, reci si neospitaliere? Daca te numeri printre cei care apreciaza “extravagantele” si in materie de cazare, atunci nu-ti ramane decat sa selectezi una dintre numeroasele optiuni existente in materie.

La categoria excentric hardcore va recomandam:

Daca e sa dam crezare unui site dedicat in totalitate hotelurilor neobisnuite din intreaga lume, zona cu densitatea cea mai mare de hoteluri "nebunesti" este America de Nord, dar exista astfel de optiuni in aproape orice colt al lumii, iar oferta de locuri neobisnuite, extravagante, bizare, unde sa pui capul jos, satisface cu adevarat toate gusturile.

Exista hoteluri construite in forma de caine, altele sub apa sau chiar in copaci. Ba chiar, daca-ti doresti un tratament mai "special", exista si unele unde garantat nu vei fi pierdut nicio clipa din ochi: asta daca optezi pentru un sejur la un hotel-inchisoare.

Dintre propunerile site-ului american se mai remarca si Jules, un hotel din Florida, unde nu te poti caza decat daca dispui de un brevet de scufundator si echipament adecvat, avand in vedere ca toate camerele hotelului se afla la 9 metri sub nivelul marii, fiind amenajate intr-un fost laborator de cercetari submarine. Daca nu, tot pentru o "portie" serioasa de adrenalina mai poti alege intre un hotel in muntii Canadei, accesibil doar cu elicopterul si o caverna aflata in Farmington, SUA, ambele optiuni extrem de "primitive".

Apoi, in eventualitatea in care "karma" ti-a purtat pasii in India, poti innopta intr-un hotel suspendat intr-un copac la inaltimea de 15 metri, construit din bambus si radacini; in Brazilia exista un hotel fara adresa fixa, un soi de "rulota hoteliera", care se misca continuu in imprejurimile orasului Sao Paolo; in Jamaica te poti instala intr-o locuinta lacustra, in vreme ce in Scotia poti locui in hotelul cel mai stramt din lume, certificat desigur de Guinness.

Cat de mica poate fi o camera de hotel? In Japonia exista conceptul de hotel-capsula: la receptie, fiecare turist isi inchiriaza un soi de "cosciug" din plastic, de obicei de 1/2 m, "mobilat" doar cu un televizor suspendat si un bec atarnand din tavan. Cei care le-au experimentat spun ca spatiu este suficient pentru a dormi si eventual a te ridica in picioare; o problema ar putea fi insa faptul ca singurul lucru care te separa de celelalte capsule, situate sub, deasupra si in jurul tau este doar o perdea subtire. Asa ca, daca vreunul dintre cei 40-60 de colocatari sforaie, tuseste sau vorbeste la telefon (si probabilitatea este mare), este imposibil sa nu-l auzi. De retinut si ca majoritatea acestor hoteluri-capsula sunt destinate exclusiv barbatilor, dar se pare ca ar exista si cateva care permit accesul femeilor…in weekend.

Daca insa doresti excentricitate, dar parca n-ai merge atat de departe (la propriu sau la figurat) iata si o selectie mai "potolita": hoteluri cu camere menite sa-ti ofere o experienta in 4D a naturii sau altele unde totul este conceput astfel incat sa-ti astampere pofta de …ciocolata; hoteluri dedicate artei, lecturii si chiar Beatlesilor. Multe dintre ele recent inaugurate, in Italia, Germania, Marea Britanie, Belgia si la New York.

10 idei pentru excentricii... obisnuiti

Safari in Italia

Hotel Parchi del Garda este un hotel de 4 stele, deschis pentru public anul acesta, in Lazise, la 20 de minute de Lacul Garda. Aici camerele ofera o experienta 4D, cu tot cu figurinele animatronice de rigoare si scenografii demne de cele mai hi-tech platouri de filmare, unde (chiar si fara ochelari speciali) te trezesti aruncat intr-o aventura fantasmagorica.



Atentie! Pentru a ajunge in camera "Avventura Safari" nu vei lua ascensorul, asa cum te-ai obisnuit: vei trece printr-o bresa in zid intr-un coridor unde domneste netulburata natura salbatica si inaintand ca un explorator printre arbusti si plante tropicale, vei ajunge la usa, ce nu este altceva decat intrarea intr-un parc natural: odata trecut pragul, ti se va deschide inaintea ochilor savana, scufundata intr-un spectaculos apus de soare sangeriu.
http://www.hotelparchidelgarda.it/


La hotel cu Scufita Rosie si Piticul Cinabru

Pentru cei interesati de turismul rural, dar nu oricum, tot in Italia, in Liguria, in localitatea Baiardo din provincia Imperia, un vechi castel de sfarsit de secol XIX a fost transformat in Casa Frumoasei din Padurea Adormita. Mai precis, "Casa del Ghirosveglio", cu Alpii de-o parte si marea de cealalta, este o casa vrajita unde copiii se pot juca dupa placul inimii, iar cei mari pot da si ei in mintea copiilor.

Aici camerele sunt "tematice", inspirate din basme celebre precum Scufita Rosie, Piticul Cinabru, Alice in Tara Minunilor. O camera costa 45 euro/pers./noapte
http://www.ghirosveglio.it/


Ciocolata pana nu mai poti!

Pentru "dependentii" de ciocolata, hotelul ideal este fara doar si poate Etruscan Chocohotel din Perugia, de altfel si primul hotel din lume dedicat integral "hranei zeilor", unde nu numai ca poti manca ciocolata dupa pofta inimii, non-stop, intreg sejurul, dar pentru a evita indigestia, poti lua si "provizii" cu tine la plecare (gratis).

Incepand din luna octombrie, aici exista si o oferta speciala: Choco Sweet Suite, la pretul de 259 euro/ noapte: cazarea include micul-dejun (bufet suedez) cu croissant, biscuiti, torturi si fondue de ciocolata, la discretie, ciocolata din belsug prezenta in camera, iar in baie toate produsele cosmetice pe baza aceleiasi ciocolate.



Pentru cei mai cu dare de mana exista si varianta "Choco Sweet SuiteLuxury" (449 euro/noapte), in care cantitatile de ciocolata, aflate practic in fiecare ungher, iau proportii inimaginabile. De neratat (daca va permite organismul) si cina cu Chocomenu (23 euro/pers), adica cinci feluri de mancare, toate pe baza de cacao, de la aperitiv la desert.
http://www.chocohotel.it/


Sunetul muzicii

Melomanii se vor simti cu siguranta in elementul lor in Franklin Hotel din Roma: nu trebuie decat ca, in momentul rezervarii, sa-si selecteze din biblioteca de cd-uri muzica preferata, si-o vor auzi rasunand din difuzoare, imediat ce vor pune piciorul in camera; aleasa evident pe criterii clare: pop, rock, blues, jazz si soul. Aici turistii pot beneficia de toate facilitatile, printre care internet wireless, sistem de sunet din categoria " luxury" Bang & Olufsen si televizor LCD.

http://www.franklinhotelrome.it/


Arta de a trai

Pentru amatorii de arta contemporana exista Alexander Museum Palace Hotel din Pesaro. In acest "nici exclusiv un hotel, nici doar un muzeu", al carui proprietar este un conte - Alessandro Ferruccio Marcucci Pinoli di Valfesina (contele Nani, pentru prieteni), el insusi un personaj excentric, scriitor, pictor, poet si sculptor -, fiecare detaliu poarta semnatura unui artist contemporan renumit.

Hotelul dispune de 63 de camere decorate de 75 de artisti, iar contele Nani nu precupeteste niciun efort pentru a-si face oaspetii partasi si protagonisti la "faptul artistic". Adica, turistii pot beneficia aici de o terapie prin arta in toata puterea cuvantului: pot participa la dezbateri, conferinte, licitatii si schimburi de obiecte de arta, dar si la cursuri de acuarela, portretistica, ceramica si prelucrarea metalelor. Ba chiar, exploatandu-si propriul talent creativ, au posibilitatea de a-si achita (partial) sejurul cu propriile opere de arta.
http://www.alexander-museum.it/


Vacanta la supermarket. In Germania

La Neuwied, un orasel la 45 km sud de Koln exista Food Hotel (de patru stele premium), unde totul aminteste de un …supermarket, incepand chiar de la logo-ul stabilimentului, un cod de bare. De la Ferrero Rocher la Coca-Cola, de la Dr.Oekter la Messmer, zeci de corporatii au "adoptat" si personalizat cate o camera in acest hotel bizar dedicat consumismului. Pana si sala restaurantului (150 mp) seamana izbitor cu un raion de fructe si legume, cu tot cu zona adiacenta de produse de panificatie, unde se prepara paine proaspata; iar sauna, previzibil, este amplasata intr-o camera frigorifica.

http://www.food-hotel.de/main/default.asp


Calatorie in jurul lumii

La Hamburg, in vecinatatea faimoasei gradini zoologice a orasului si-a deschis portile recent un rafinat Lindner Park-Hotel Hagenbeck. Hotelul are ca tema "o calatorie in jurul lumii", astfel incat spatiile au fost decorate intr-un stil exotico-colonial menit sa evoce lumi indepartate. Cele 158 de camere sunt dedicate florei si faunei din Africa, Asia si Arctica.

http://www.lindner.de/en/index_html


La biblioteca

Pentru intelectualii subtiri sau cei care nu pot adormi decat cu o carte in mana, americanii au gasit solutia perfecta. Library Hotel din New York, care le ofera clientilor senzatia ca s-au cazat intr-o biblioteca. Si nu una oarecare, avand in vedere ca biblioteca cuprinde peste 6.000 de volume, din cele mai disparate genuri literare, dispuse pe zece etaje.

http://www.libraryhotel.com/packages-specials/


Vremuri grele

Daca ai ajuns in Liverpool, aproape ca este obligatoriu sa te cazezi in Hard Days Night Hotel, dedicat evident Beatles-ilor. Apartamentul Paul McCartney este decorat in intregime cu imagini si taieturi din ziare dedicate cantaretului, in vreme ce "John Lennon" a fost prevazut cu un Baby Grand Piano, asociat se pare in imaginarul colectiv cu pianul utilizat in clipul faimosului "Imagine".

http://www.harddaysnighthotel.com/


Viata in culori

In fine, pentru a vedea lumea si viata in culori, trebuie sa mergeti la Bruxelles in noul Pantone Hotel, dedicat in totalitate faimoasei palete cromatice utilizata in intreaga lume. Si aici camerele sunt tot un soi de opere de arta, imbogatite de instalatiile fotografice ale artistului belgian Victor Levy, fiecare intr-o culoare diferita.

http://www.pantonehotel.com/

Citeste articolul integral


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu