luni, 24 mai 2010

Casa din copac: noua destinatie pentru vacantele eco

Casa din copac: noua destinatie pentru vacantele eco

INEDIT! Casa din copac: noua destinatie pentru vacantele eco

La prima vedere, o casuta in pom poate parea ceva prostesc pentru un om matur, mai ales atunci cand este privita ca destinatie de vacanta. Totusi, o asemenea forma de refugiu s-ar putea dovedi mai tentanta si mai nimerita decat ar crede oricine, pentru ca face apel la copilul din fiecare. Cum ar fi sa poti combina o vacanta pe cinste cu dorinta niciodata cu adevarat stinsa de joc? Unele vacante “in pom” pot fi rustice, in timp ce altele se aseamana cu adevarate escapade in lux. Cel mai important - toate se incadreaza in categoria vacantelor ecologiste. Fie ca turistul vrea sa simta pulsul naturii si este insetat de salbaticie, fie ca incerca sa aiba porniri ambientaliste, nu trebuie decat sa se catere intr-unul dintre copacii care il asteapta pentru o vacanta cu totul speciala. Iata 12 dintre cele mai atractive si exotice vacante ecologice in copaci din lume.

Green Magic Nature, India

Pentru cei interesati de o destinatie de vacanta ecologista si izolata, in inima junglei, nederanjati de perspectiva gazduirii la inaltime, in case suspendate prin pomi,Vythiri, India, ar putea fi exact ceea ce isi doresc. "Statiunea" Green Magic Nature se afla la o altitudine de aproximativ 1.300 de metri si ofera gazduire in trei case. Locuinte ecologice, tipice regiunii, cu toate dotarile de baza, construite in copaci aflati intr-o padure privata intinsa pe o suprafata de 2 kilometri patrati.

Casutele se afla la inaltimi de aproximativ 25 de metri si pot fi accesate cu ajutorul unei macarale folosita pe post de lift, ce intrebuinteaza un sistem unic de contragreutate, cu apa. Cele trei locuinte sunt interconectate printr-un pod suspendat, confectionat din franghii. Green Magic Nature ofera camere cu paturi duble si dormitoare aditionale, telefon, toaleta, dus si cada cu apa curenta. Mancarea oferita turistilor provine de la o ferma organica, iar energia electrica este obtinuta prin recoltarea energiei solare. De frumoase aventuri pot avea parte vizitatorii in timpul drumetiilor prin padurea tropicala, iar privelistile panoramice oferite de inaltimea casutelor sunt dintre cele mai spectaculoase.


Post Ranch Inn, SUA

Amplasat pe stancile din Big Sur, California, Post Ranch Inn ofera cele mai potrivite facilitati si forme de acomodare pentru o escapada romantica a celor aflati in cautarea unei destinatii luxoase si inedite pentru luna de miere, o aniversare, sau pur si simplu o vacanta relaxanta. Casele suspendate de aici sunt triunghiulare si se sprijina pe stalpi, la inaltimea de aproape 3 metri deasupra podelei padurii. Pe langa un pat mare, fiecare casuta dispune de un semineu si de ferestre care ofera privelisti deosebite de jur imprejur. Post Ranch Inn le ofera turistilor si un luxos centru spa.

Camerele de aici pot gazdui un total de pana la 40 de musafiri, sunt similare in dimensiuni, iar fiecare prezinta un design unic si ofera fie perspectiva Oceanului Pacific, fie pe cea a muntilor de coasta. Dotarile includ balcon propriu, sisteme muzicale digitale, baruri cu bauturi alcoolice, sucuri si gustari, piese vestimentare de casa, uscator de par, fier de calcat si bastoane. Nu exista televizoare sau ceasuri cu alarma in camere, si toate se adreseaza nefumatorilor. Preturile sunt insa destul de piperate, in functie de camera aleasa si de diversele pachete tarifele oscileaza intre 550 de dolari pe noapte si chiar si 2185 de dolari pe noapte.


Ferma River of Life, SUA

Ferma River of Life este un domeniu intins pe o suprafata de 1,4 kilometri patrati, in Missuri Ozarks, care ofera sapte case in copac ce pot gazdui intre 2 si 12 musafiri fiecare. Izolatele cabine aflate la inaltime au ca priveliste, de pe puntile proprii, raul North Fork. Padurea Nationala Mark Twain se afla in imediata vecinatate, servind drept o foarte buna destinatie de escapada pentru catarari, pescuit, canotaj sau pur si simplu pentru experimentarea comuniunii cu natura. Casele ofera tot confortul tipic unor camin modern, incluzand o bucatarie complet echipata si aer conditionat.

Una dintre case ofera o cada jaccuzi generoasa, cateva au balcoane, iar una dispune de un semineu din piatra. Sunt, de asemenea disponibile, un bungalow de doua etaje, locuri de campare si camere de sine statatoare in casute. Plaja de preturi variaza intre 140 de dolari si 210 dolari pe noapte.


Out'n' About, SUA

Out'n' About se afla in Cave Junction, Oregon, SUA si este un paradis al casutelor in copac. Casute suspendate in pomi cat vezi cu ochii, de toate marimile si pentru toate gusturile si buzunarele. Statiunea se intinde pe o suprafata totala de 14 hectare si este deschisa pe toata durata anului. Oferta de cazare este dupa cum urmeaza: The Suite - 250 de dolari/noapte pentru pana la 4 persoane; dispune de trei camere, de pat matrimonial si paturi single, bucatarie dotata cu frigider, cuptor cu microunde, espresor si masa cu scaune, baie modern utilata, cu cada si dus, aer conditionat si incalzire.

Sunt dotarile de care se bucura majoritatea casutelor oferite spre inchiriere aici, cea care variaza fiind in general "cantitatea", in functie de spatiul oferit; Swiss Family - 170 de dolari, pana la 4 persoane; Peacock Perch - 130 de dolari pentru doua persoane; Cavaltree - 140 de dolari, pana la 4 persoane; Treeloon - 130 de dolari pentru doua persoane; Yurtree - 170 de dolari, pana la 4 persoane; Cabin - 150 de dolari pentru doua persoane; Serendipitree - 120 de dolari pentru doua persoane; Treezbo - 220 de dolari, pana la 4 persoane; Forestree, Balcontree, Pleasantree, Elementree si Majestree, toate cu preturi intre 120 si 280 de dolari, cu o capacitate de 2 pana la 4 persoane. Zona este propice pentru plimbari relaxante in aer liber, dar si pentru multe activitati indraznete si aventuri naturale.


Casuta in pom din Bambus, Puerto Rico

Casuta "arboricola" Bamboo este amplasata pe un domeniu de cinci hectare de padure cu bambus si copaci cu lemn de esenta tare din Rincon, Puerto Rico. Ofera trei tipuri de case suspendate in pom, dintre care toate dispun de alimentare cu energie electrica de 12 volti, asigurata de panouri fotovoltaice. Hooch este casuta de bambus din pom care are acces la o baie complet echipata prin intermediului unui pod.

Sunset Hooch are o bucatarioara la nivelul inferior, iar o camaruta separata ii serveste drept punct sanitar. La fel ca ea, Luna Hooch este o casa autosustenabila separata de celelalte, cu baie inclusa si localizata pe un coronament propriu, ce ii ofera o priveliste spectaculoasa a vaii si a Caraibelor ce se preling in josul sau. Tarifele variaza intre 100 si 125 de dolari pe noapte. Utilitatile mai numara apa calda curenta si toaleta. Bamboo Treehouse este un loc perfect pentru a deveni una cu natura.


Tabara Lacurile Gemene, SUA

Aceasta casa in pom prietenoasa cu mediul se afla intr-o regiune izolata a Taberei Lacurilor Gemene din Rutledge, Georgia, SUA. Este un pic diferita de toate celelalte asemenea ei, deoarece nu li se adreseaza adultilor, nici macar copiilor normali, ci acelora cu nevoi speciale.

Ofera locuri si activitati pentru copii cu afectiuni serioase si probleme de viata, astfel incat si acestia sa poata experimenta bucuriile specifice varstei lor si sa se dezvolte avand incredere in sine si in capacitatile lor. In cadrul acestei case in pom, accesibila si din caruciorul cu rotile, copiii pot invata sa traiasca sustenabil si in armonie cu mediul inconjurator. Locul dispune de tobogane spiralate, de tiroliana, locuri de joaca si plase pentru catarat, toate intr-un cadru natural rustic.


Satul Casutelor din Copac, Papua Noua Guinee

Statiunea ecologista a Casutelor din Pom Satesti din Papua Noua Guinee este potrivita mai ales pentru calatorii experimentati ai insulelor, pentru scafandri, ambientalisti si entuziastii sporturilor aventuroase. Primul etaj al casutei din pom de aici se afla la inaltimea de sase metri, bine fixat de crengile moletate ale unui copac din lemn de esenta tare, cu varsta de aproximativ 200 de ani. Casa dispune de un balcon generos, de spatiu pentru luarea mesei si de bar.

Dormitoarele se afla, totusi, separat, in bungalow-uri ordonate pe plaja, cu bai proprii. Activitatile posibile inclub scufundari, pescuit, snorkeling, surfing, canotaj, plimbari prin jungla, trasee tropicale, ciclism, bird-watching, excursii culturale si expeditii exclusiviste.


Cuibul Papagalului, Belize

Aflat in San Ignacio, Belize, Cuibul Papagalului este format din doua case in copac, patru cabine si doua sali de baie. Casutele cu acoperisuri din frunze si stuf sunt sprijinite pe stalpi, sub coroana unui guanacaste, inalt de 30 de metri. Asa cum sugereaza si numele, locul abunda in papagali frumosi, cu un colorit spectaculos, care, ca bonus, se mai si hranesc cu tantari.

Cuibul Papagalului ofera multe tipuri de activitati si explorari: pe rauri, pe cascade si alte caderi de ape, prin situri arheologice, prin jungla, ofera initieri in tratamente medicale, posibilitatea vizitarii unor ferme de fluturi si alte aventuri ecologiste. Micul dejun si cina sunt servite pe veranda casei principale.


Nahiku, Maui

Bun venit in insula hawaiiana Maui si in Nahiku. Dusumeaua casei in pom de aici ocupa o suprafata de 70 de metri patrati si se afla la o inaltime de zece metri deasupra pamantului, intr-un mango inalt de peste 20 de metri. Casa este destinata relaxarii, admirarii oceanului sau oricaror activitati adecvate unui asemenea loc, insa nu ii gazduieste pe turisti peste noapte.

Acest lucru se intampla in incinta cabanei Banana. Casuta in copac are o pisica a locului, a carei menire este sa tina rozatoarele la distanta. Este vorba despre camping in padurea tropicala, iar proprietarii ii avertizeaza pe cei care vin in vizita sa nu se astepte sa gaseasca "flori de menta pe perna".


Casele in copac Ngong, Kenia

Atunci cand iti planifici o vacanta... in pom, este putin probabil sa te astepti la un loc extrem de ingrijit, care sa iti ofere o sedere foarte comoda. Totusi, casa Ngong din Nairobi, Kenia, reuseste sa le ofere turistilor lux in jurul unei escapade in natura. Cele sase case in pom cu stiluri arhitecturale si ornamentale foarte diferite ofera paturi foarte incapatoare si comode, mult confort si mancare aleasa. Unele unitati au si cate doua nivele, cu dormitorul sau dormitoarele la cel superior.

Spatiile locuibile sunt suspendate la o inaltime de cinci metri deasupra pamantului, pentru a oferi o priveliste neperterubata de Dealurilor Ngong. Noaptea, se aprinde mereu un foc de tapara, iar in timpul zilei se poate face baie intr-o piscina special amenajata. O vizita la Casa Ngong este o experienta ce garanteaza confortul dus la extrem.


Golful Cedrului, SUA

Casa in pom din Ashford, Washington, SUA, se afla la o distanta de numai 16 kilometri de Parcul National Mount Ranier. Spre deosebire de majoritatea stabilimentelor care ofera un pat de dormit si un pranz, aceasta cabina se afla la o inaltime de 16 metri, pe trunchiul unui cedru urias. Din casa suspendata, pot fi admirate Muntele Rainier, Podul Rainbow si Observatorul din apropiere, aflat la 30 de metri deasupra pamantului.

Spirala denumita "Scara spre Paradis", aflata aici, ar trebui cu certitudine bifata pe lista locurilor de vizitat odata ajuns aici. In interiorul casei din pom, exista o fereastra basculanta pentru a putea avea privelistea directa a soarelui sau a stelelor, precum si un trunchi-mamut ce creste chiar prin podeaua bucatariei si dispare prin acoperisul acesteia.


Turnurile Ariau din Amazon, Brazilia

Turnurile amazonieie Ariau din Brazilia sunt amplasate in inima padurii tropicale amazoniene. Este vorba despre cel mai mare hotel din lume aflat in varful unor copaci, iar aceasta constructie ecologista este considerata unul dintre locurile care merita vizitate de oricine macar o data in viata. Diferitele apartamente, sali si camere suspendate de aici sunt conectate prin intermediul a peste opt kilometri de drumuri din lemn, ce se intortocheaza prin luxuriantul acoperamant al padurii amazonieine.

Aventurile ambientaliste sunt foarte variate, de la inotul cu rari delfini roz si catararea pe pereti de franghii, pana la baile relaxate in piscinele aflate la inatime. Balcoane proprii ofera privesti ce taie rasuflarea catre minuni naturale, de la Fluviul Amazon pana la splendida padure tropicala. Cei care au norocul sa ajunga in acest loc sa se pregateasca de unele vizite inopinate ale maimutelor.

Sursa: www.descopera.ro

23.05.2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu