marți, 4 mai 2010

Londra 2012 - 10 minuni arhitectonice SF

In capitala Marii Britanii, pregatirile pentru Jocurile Olimpice din 2012 devin pe zi ce trece tot mai frenetice. In anul in care Londra va gazdui Jocurile Olimpice pentru a treia oara (dupa 1908 si 1948), aici vor fi inaugurate 10 proiecte semnate de arhitecti de renume mondial, despre care se spune ca vor schimba fata metropolei.

1. LONDON BRIDGE TOWER
http://www.shardlondonbridge.com/

Atunci cand va fi terminat, desigur in 2012, zgarie-nori-ul transparent cu 72 de etaje proiectat de celebrul Renzo Piano, va bate toate recordurile. Cu cei 306 metri ai sai, The Shard va fi edificiul cel mai inalt din Europa. A costat peste 2 mld de euro si va fi dotat cu 44 ascensoare, birouri, apartamente, restaurante, magazine si un hotel din reteaua Shangri-La. Un adevarat oras vertical, unde vor munci 10.000 de persoane.

*

2. THE AQUATICS CENTRE
www.zaha-hadid.com

Potrivit estimarilor, monumentalul complex de inot al carui proiect a fost creat de Zaha Hadid special pentru JO, va fi finalizat pana in vara anului viitor. Intre timp, lucrarile la Parcul Olimpic din Londra isi urmeaza cursul: recent au fost testate doua dintre cele trei piscine cu care a fost dotat. Gigantica structura ondulata va avea o capacitate de 17.500 persoane.

*

3. THE PINNACLE

http://www.kpf.com

Cladirea cu inaltimea de 287 metri (64 etaje) proiectata de Kohn Pedersen Fox se va inalta in "inima" City-ului, intre Bishopgate si St Mary Axe. Realizarea proiectului a fost reluata recent dupa unele intarzieri cauzate de criza economica globala. Fatada edificiului cu forma aerodinamica este compusa din doua straturi de sticla: unul intern - sigilat, impermeabil si izolat termic -, si unul extern, menit a proteja structura de vant.


Citeste intreg articolul

http://www.descopera.ro

Publicat: 03.05.2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu