luni, 3 mai 2010

Spectacol grandios la Expozitia Mondiala de la Shanghai

Expozitia Mondiala de la Shanghai, s-a deschis la 1 mai pentru public, in capitala financiara a Chinei, fiind un spectacol supradimensionat de arhitectura, stiinta si tehnologie, care va fi vizitat, potrivit asteptarilor, de zeci de milioane de persoane, relateaza Washington Post.

Totul este supradimensionat la expozitia de la Shanghai, iesind in evidenta pavilionul chinez, o piramida intoarsa rosie, ce ocupa o suprafata echivalenta cu 35 de terenuri de fotbal, adica de aproximativ 30 de ori mai mare decat pavilionul american, proiectat de canadieni, care este ascuns intr-un colt, scrie cotidianul Washington Post, citat de NewsIn.



Un singur lucru a fost facut cu economie la Shanghai, ceremonia de deschidere de vineri. Desi va include un foc de artificii elaborat, un spectacol si mai grandios a fost anulat, deoarece chinezii vor sa se asigure ca al doilea oras ca marime din tara nu eclipseaza ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing, din 2008.
Expozitia Mondiala Shanghai 2010 se va desfasura pe durata a 184 de zile, in perioada 1 mai - 31 octombrie 2010. Organizatorii EXPO 2010 se asteapta la participarea a peste 200 de tari si organizatii internationale si a aproximativ 70 milioane de vizitatori.

A fost o experienta extraordinara pentru cei care au vizitat duminica Expozitia Mondiala de la Shanghai.

Pavilionul Elvetiei s-a dovedit a fi cel mai popular inca de la deschidere, oferind pentru vizitatori o plimbare cu telescaunul, sugerand in acest fel relieful montan al tarii. La mare cautare este si pavilionul Belgiei unde totul se roteste in jurul bucatelor traditionale si a bauturii. Pe langa oferta de bere si wafe belgiene, o fabrica de ciocolata ofera vizitatorilor trufe gratuit.  Pentru cei care isi doresc sa faca miscare dupa atata ciocolata au la dispozitie o pista pentru biciclisti la pavilionul danez.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu