miercuri, 10 februarie 2010

Barcelona

Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei. Este de asemenea al doilea cel mai mare oraş al Spaniei, după Madrid. Barcelona se află pe coasta Mediteranei, 160 km sud de lanţul muntos Pirinei, care reprezintă graniţa cu Franţa.

Orasul Barcelona este si probabil va fi mereu de acum incolo sub puternica impresie a operei lui Antoni Gaudi. Pe langa operele sale arhitecturale bine cunoscute in intreaga lume, Barcelona are de oferit turistilor care ii calca pragul o multime de alte obiective turistice. Barcelona este cu siguranta o destinatie de vacanta ideala si datorita plajelor sale la Marea Mediterana.

Sagrada Familia

Sagrada Familia, capodopera neterminata a lui Antoni Gaudi este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Barcelonei. Constructia cladirii este preconizata sa dureze cel putin pana in 2041, dar deja a devenit poate cel mai reprezentativ obiectiv turistic al orasului.

Sagrada Familia din Barcelona

Ideea de a construi catedrala a fost lansata de o organizatie religioasa care avea ca scop oprirea decristianizarii locuitorilor Barcelonei, ce incepuse sa se manifeste odata cu industrializarea si inavutirea orasului. O parcela de pamant a fost cumparata in 1877 iar arhitectul Francisco de Paula del Villar a proiectat catedrala neo-gotica si a condus lucrarile care au inceput in 1882.

Un an mai tarziu arhitectul modernist Antoni Gaudi a preluat lucrarile ca arhitect sef la varsta de 31 de ani; se spune ca primul arhitect avea cosmaruri in legatura cu constructia deoarece era total depasit de amploarea sa. Din acel moment Gaudi si-a dedicat aproape tot restul vietii constructiei bisericii. El nu a respectat proiectul original, ci a preferat sa-l schimbe intr-un mod foarte radical. Stilul neo-gotic conceput de Gaudi pentru constructia capodoperei sale se bazeaza pe forme ce se regasesc in natura. Cand Gaudi a murit in 1926, numai o fatada, un turn si cripta erau finalizate. Din cauza ca Gaudi improviza in permanenta si modifica mereu proiectul in timp ce lucrarile erau in desfasurare, au ramas foarte putine dintre schitele si machetele sale. Multe dintre cele care au supravietuit au fost distruse in timpul razboiului civil din 1936.


Aquarium Barcelona

Aquarium din Barcelona este al doilea obiectiv turistic ca numar annual de vizitatori. Se afla in zona moll d'Espanya del Port Vell, pe malul Marii Mediterane. La Aquarium sunt 35 de bazine care adapostesc peste 11.000 de animale marine si 450 de specii diferite reprezentative pentru Mediterana.

Aquarium Barcelona Spania

Este considerat unul dintre cele mai importante expozitii de animale marine din Europa din cauza colectiei impresionante. Intr-o ora sau doua vizitatorii sunt invitati sa admire animale maritime din emisfera sudica, din Marea Mediterana sau din coloniile de atoli de la Tropice.

Vizitatorii se pot aventura prin tunelul cu rechini, inconjurati fiind de apa si animale acvatice letale. Varietatea de animale marine este foarte mare si de accea Aquarium din Barcelona este un obiectiv turistic perfect pentru a fi vizitat cu familia si copiii. Toate bazinele sunt amenajate astfel incat sa reproduca cat mai bine conditiile naturale in care traiesc animalele expuse. Exista la Aquarium pesti pirania din Amazon, caimani si peste douazeci de specii de pinguini. Copiii pot invata mai multe despre viata marina, oceanografie, pot participa la granirea animalelor marine sau se pot juca intr-un submarin special amenajat pentru ei. Daca va petreceti vacanta in Barcelona, atunci vizitarea acestei metropole oceanice este un lucru ce nu trebuie ratat.

La Rambla.

Partea veche a orasului Barcelona este cu siguranta una dintre cele mai frumoase si romantice din intreaga Europa. Strazile inguste, magazinele, aerul in sine te invita sa te plimbi prin imprejurimi pentru a cunoaste fiecare particica a acestei zone.

La Rambla Barcelona

La Rambla este probabil cea mai cunoscuta zona a Barcelonei si pe buna dreptate. La Rambla se intinde de la Placa de Catalunya pana la statuia lui Columb, si este plina de chioscuri de ziare, standuri de animale si flori si de tot felul de artisti. Este fara indoiala locul unde se intalnesc toate felurile de oameni, turisti si localnici, intr-o diversitate extravaganta si plina de culoare.

Parc Guell.

Parc Guell este opera lui Antoni Gaudi, cel ce si-a lasat amprenta intr-un mod remarcabil asupra orasului Barcelona. Parcul Guell este la fel de deosebit si special ca si celelalte opere ale lui Gaudi. Amenajarea parcului a fost incredintata lui Gaudi de catre Eusebi Guell care a dorit crearea unui parc plin de stil pentru aristocratia Barcelonei

Parc Guell

Parcul contine structuri de piatra uimitoare si cladiri fascinante. La intrarea in parc se afla celebrul dragon care este ornat in culori diverse si care aproape ca a devenit o emblema a Barcelonei. Coloritul sau ii confera un aer aproape magic si hipnotic. In varful dealului pe care este amenajat Parc Guell, este o zona amenajata ca o terasa care ofera o priveliste superba a parcului si a intregului oras Barcelona. Aici se gasesc banci din mozaic multicolor care impresioneaza prin infatisarea lor.

Muzeul Pablo Picasso din Barcelona.

Muzeul Picasso din Barcelona are una dintre cele mai complete colectii de opere de arta ale lui Pablo Picasso. Este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Barcelona. Muzeul este gazduit de cinci palate medievale unite intre ele din Barri Gotic (cartierul gotic al Barcelonei).

Pablo Picasso

Muzeul este situat chiar in inima centrului vechi al orasului Barcelona. Ideea unui astfel de muzeu i-a apartinut bunului prieten al lui Picasso, Jaime Sebartes. Picasso i-a daruit lui Sebartes o multime de tablouri, desene si schite de-a lungul vietii. Initial Sebartes a intentionat sa deschida un muzeu pe baza colectiei sale in Malaga, locul de nastere al lui Picasso. Picasso insasi a sugerat insa ca Barcelona ar fi un loc mai potrivit pentru un astfel de muzeu, avand in vedere legatura sa sentimentala stransa cu orasul.

La Pedrera – Casa Mila.

La Pedrera este una dintre operele arhitectonice ale lui Antoni Gaudi. Casa Mila a fost imediat numita “La Pedrera” – cariera de piatra, datorita fatadei sale exterioare ce aduce cu o stanca. Exista multe terorii referitoare la sursa de inspiratie a lui Gaudi cand a proiectat La Pedrera de la valurile oceanului pana la anumiti munti.

La Pedrera - Casa Mila din Barcelona

Indiferent de izvorul de inspiratie ce a stat la baza crearii acestei capodopere, cladirea pare o sculptura plina de contraste intre zonele cu piatra pala si cele cu fier inchis la culoare, de curbe si concavitati.

Balcoanele sunt din fier forjat si au fost proiectate de un prieten al lui Gaudi, Josep Maria Jujol, care a mai colaborat si in alte ocazii cu celebrul arhitect. Fiecare dintre balustrade este diferita de celelalte.

Citeste intreg articolul:

http://www.tvl.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu