luni, 22 februarie 2010

Noua Zeelanda - cea mai tanara tara de pe pamant



Tara insulara, situata in sud-vestul Australiei, cu o suprafata echivalenta cu cea a Marii Britanii si cu o populatie de doar 4 milioane de locuitori este una dintre cele mai putin aglomerate tari din lume. Este paradisul celora ce cauta linistea, relaxarea, dar si o regiune pentru doritorii de aventura si senzatii tari. Climatul temperat si diferentele mici de temperatura intre anotimpuri fac din Noua Zeelanda o destinatie ideala pentru intreaga perioada a anului.
Cel mai important lucru pentru Noua Zeelanda este respectul pentru natura, de fapt intregul teritoriu este format din numeroase parcuri naturale si rezervatii.



Una dintre cele mai mari insule din Noua Zeelanda este Rakiura - cunoscuta pentru multi ca Stewart Island, in acest paradis fiind amenajat cel mai nou parc national. Alte insule ce se dedica protectiei animalelor salbatice sunt Kapiti si Tiritiri Matangi in golful Hauraki.
Cu peste 15.000 de km de coasta, Noua Zeelanda cunoaste toate starile oceanului. Coasta estica a Oceanului Pacific ofera plaje cu nisip fin, zone pentru surf si numeroase alte distractii pentru turisti.



Lacurile in Noua Zeelanda sunt destinatii pentru relaxare si pescuit. Majoritatea lacurilor din insula din nord sunt formate in urma eruptiilor vulcanice, cel mai mare lac din zona fiind Taupo- principala destinatie pentru pescuit pastravi.



Parcurile si rezervatiile sunt locuri ideale de vizitat, unde poti realiza niste fotografii impresionante. Unele parcuri sunt enorme ca Fiordland National Park – 1.2 milioane de hectare, altele mai mici dar foarte bine organizate cum ar fi gradinile publice de la Oamaru.

Noua Zeelanda este una din destinatiile originale din lume care combina cateva dintre cele mai interesante atractii de vacanta. Veti avea posibilitatea sa studiati si sa incercati sa dezlegati misterul populatiei indigene Maori. Prin toate lucrurile pe care le ofera, Noua Zeelanda dovedeste spusele lui Rudyard Kipling cum ca zona are o frumuseste ce nu poate fi descrisa in cuvinte numind tara “A 8-a Minume a Lumii”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu