miercuri, 17 februarie 2010

Cum sa planuiesti vacanta de schi perfecta




A venit momentul sa planuiesti o vacanta cu familia si toti vor sa mearga la schi!


Nu te ingrijora, o vacanta la schi nu este atat de costisitoare pe cat te-ai gandi. Exista numeroase statiuni in intreaga lume ce ofera servicii pentru toata familia si poti beneficia de pachete speciale prin care poti sa economisesti bani. Destinatia este problema!

Multe dintre statiunile de schi au site-uri web. Incepe planificarea vacantei prin a studia cat mai multe site-uri pentru a te putea decide asupra unei destinatii. Sunt mai multe aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi o statiune de iarna. Un lucru foarte important este sa afli daca in statiune poti beneficia de lectii de schi, in cazul in care unul dintre membrii familiei are nevoie. Majoritatea statiunilor ofera acest serviciu dar este mai bine sa te asiguri pentru ca nu vrei sa faci greseala sa alegi o destinatie unde unul sau mai multi membri ai familiei nu se vor distra din simplul motiv ca nu stiu sa schieze.

Urmatorul pas este sa te informezi asupra partiilor si a transportului pe cablu. Statiunea trebuie sa ofere o distractie pentru fiecare membru al familiei. Daca este o statiune ce ofera mai multe activitati pentru incepatori, un schior expert se va plictisi repede. Daca un membru al familiei vrea sa faca snowboard si statiunea nu are amenajari pentru acest sport, orienteaza-te spre alta. Exista statiuni care ofera toate activitatile de iarna, asa ca asigura-te ca destinatia ta face parte din aceasta categorie.

Cazarea este un alt aspect foarte important in alegerea destinatiei. Vrei sa te simti bine si locul unde vei dormi trebuie sa fie pe placul tau. In cele mai multe cazuri exista spatii de cazare la baza partiilor dar pot sa nu fie cele mai avantajoase ca pret. Daca alegi sa stai mai departe de partii asigura-te ca ai transport in fiecare zi.
Trebuie sa te informezi daca poti beneficia in statiune si de alte activitati de iarna gen excursii cu sania trasa de caini, plimbari cu snowmobilul s.a.

Toate aceste sfaturi te vor ajuta sa planifici vacanta perfecta la schi pentru tine si familia ta, asa ca nu mai sta pe ganduri si incepe cautarea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu