miercuri, 24 februarie 2010

IRLANDA - insula de smarald



Irlanda este numita si insula de smarald si pe buna dreptate. Tara din Europa de Vest este o destinatie plina de insule verzi completata de monumente antice. Printre acestea se numara, crucile celtilor, manastirile medievale si castele normande. Raul Shannon imparte Irlanda in doua. Cu o lungime de 259 de km este cel mai lung rau din Irlanda si varful Carrauntuohill este cel mai inalt varf: (1040m).



Turismul in Insula de Smarald este in continua crestere. Atat zonele rurale cat si orasele sunt interesante pentru turisti. Poti vizita munti, lacuri coaste spectaculoase si centrele urbane ca Dublin, Cork si Galway. In doar cateva zile turistii se pot bucura de splendorile Irlandei. Poti petrece cateva zile in Dublin, apoi sa vizitezi Cork si castelul de la Blarney si sa te indrepti spre centrul cultural Galway. Irlanda a fost o sursa de inspiratie timp de sute de ani pentru numerosi poeti si muzicieni.



Dublin este printre primele 10 cele mai vizitate orase din Europa, gratie muzeelor spectaculoase, vietii de noapte vibrante si a atractiilor renumite la nivel mondial. Raul Laffey formeaza o granita naturala intre partea de Nord si Sud a Dublinului. In partea de Sud a orasului, turistii pot vizita districtul Temple Bar, Dame Street si Colegiul Trinity. Multe magazine si restaurante interesante pot fi gasite pe strada Grafton si in imprejurimi. Obiectivele turistice din zona de Nord a orasului sunt O’Connel Street unde poate fi gasit impresionantul monument al lui Daniel O'Connell. Locuri foarte bune de cazare gasiti cu siguranta pe Gardiner Street.

Irlanda este o destinatie perfecta pentru turisti de toate varstele si ofera tot felul de activitati de la golf, drumetii, plimbari cu bicicleta de-a lungul coastelor pana la pub-uri cu celebra bere si muzica irlandeza si vizitarea de castele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu