joi, 18 februarie 2010

Invata sa schiezi!



Am tot vorbit despre vacante la schi si despre unele dintre cele mai bune destinatii, dar ce te faci daca nu stii sa schiezi? Sfatul meu este sa planuiesti o vacanta la schi si nu numai ca vei invata sa schiezi dar te vei si distra de minune!

Chiar daca nu ai schiat niciodata in viata ta, nu te ingrijora. Vei invata tot ce ai nevoie in statiune si vei cobora pe munte dupa numai cateva ore de instructaj.
Sa inveti sa schiezi este chiar foarte usor. Majoritatea destinatiilor au o scoala speciala si lectiile sunt oferite la preturi rezonabile. Poti lua lectii singur sau cu un grup. Totusi, daca iti propui sa participi la aceste lectii ar fi bine sa iti rezervi din timp un loc si astfel te asiguri ca poti incepe sa inveti sa schiezi chiar din prima zi de vacanta.

Majoritatea instructorilor incep lectiile prin a te invata cum sa te descurci cu echipamentul. Poate fi dificil prima data cand porti clapari deoarece iti modifica usor pozitia corpului si trebuie sa te acomodezi cu senzatia. Si mersul devine dificil, dar te vei descurca cand te vei obisnui sa calci solul prima data cu calcaiul.
Prima miscare pe care o vei invata se numeste „plugul”. Se numeste asa pentru ca iti folosesti schiurile ca un plug pentru zapada, apropii varfurile schiurilor si departezi partea din spate. Este foarte important sa inveti aceasta miscare pentru ca iti va fi foarte folositoare cand vei vrea sa te opresti. Apoi incepi sa te misti pe schiuri si toate aceste tehnici le poti invata in aprovimativ o ora, chiar daca nu ai mai schiat niciodata.
Te poti distra de minune pe partiile pentru incepatori, care in majoritatea statiunilor sunt marcate cu un semn de culoare verde. Partiile marcate cu albastru sunt pentru schori de nivel intermediar si dupa o zi sau doua de schiat vei fi gata si pentru acelea. Partiile semnalate cu negru sunt pentru experti si pot fi foarte periculoase pentru schiorii cu putina experienta. Nu te aventura catre partiile periculoase decat dupa ce vei acumula destula experienta.

Incearca schiatul si te vei distra ca niciodata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu