miercuri, 17 februarie 2010

Machu Picchu, redeschis în aprilie



Cea mai vizitată destinaţie turistică din America de Sud, vechiul oraş incaş Machu Picchu, urmează să fie redeschisă în luna aprilie a acestui an, a anunţat Ministerul Turismului din Peru, citat de AFP.

Vechiul oraş incaş a fost puternic afectat de inundaţii la sfârşitul lunii ianuarie 2010. 2.000 de turişti au rămas blocaţi, după ce alunecările de teren au blocat calea ferată dintre Machu Picchu şi oraşul peruan Cusco. Aceştia au fost salvaţi cu elicopterele, dar două persoane şi-au pierdut viaţa, după ce noroiul scurs de pe munte le-a distrus casa

Autorităţile din Peru consideră că, până la 1 aprilie 2010, calea ferată va fi complet refăcută, pentru a permite milioanelor de doritori să viziteze oraşul incaş.

Machu Picchu asigură 90% din veniturile din turism ale statului Peru. Potrivit unei estimări a Ministerului de Finanţe, Peru pierde 0,64% din PIB pentru că oraşul nu poate fi vizitat în lunile februarie şi martie. Pentru zona oraşului Cusco, situaţia este chiar mai gravă, deoarece 175.000 de localnici trăiesc din turism.

Citeste intreg articolul
Autor: Dan Arsenie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu