joi, 25 februarie 2010

Calatoreste la Praga

Dupa cum stim cu totii este destul de dificil sa planuiesti o vacanta care sa fie si distractiva si accesibila ca pret. Praga este destinatia ideala care ofera o vacanta de vis la preturi avantajoase.

Praga este centrul politic, economic si cultural al Republicii Cehe si “inima” Uniunii Europene. Este cunoscut ca unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Centrul istoric al orasului a fost introdus in 1992 in lista patrimoniului cultural UNESCO. In anul 2000, Comunitatea Europeana a numit Praga “Capitala Europeana a Culturii”.



Praga este cunoscuta de multi turisti drept “bijuteria din coroana” a centrului Europei. Capitala Cehiei este paradisul celora care adora iesirile in week-end, intr- un oras cu o arhitectura spectaculoasa, istorie bogata si eleganta. Este de asemenea si destinatia ideala pentru petrecareti, deoarece ofera o multitudine de baruri si cluburi din care puteti alege. Indiferent de motivul pentru care vizitati Praga, excursia va fi una de neuitat.

Cand ajungeti in Praga asigurati-va ca vizitati cele mai importante atractii ale orasului:

Castelul din Praga a fost construit cu mai mult de 1100 de ani in urma, primele semne ale existentei lui datand inca din 870 i.Hr. Castelul a fost contruit la cererea Printului Borivoj, unul dintre primii conducatori recunoscuti ai Republicii Cehe. Castelul a fost construit prima oara din lemn imprejmuit de ziduri de pietre si s-a transformat de-a lundul timpului intr-o cladire impozanta asa cum arata astazi. In prezent a ajuns sa fie cel mai mare sit medieval din Europa. Mixul arhitectural modern impreuna cu ruinile antice fac din castel o destinatie unica.



Catedrala Sf. Vitus este cea mai importanta biserica din Cehia. Aici isi desfasoara activitatea Arhiepiscopul din Praga si aici sunt ingropate cele mai mari personalitati ale tarii, fiind prin urmare un obiectiv interesant pentru iubitorii de istorie. Catedrala gotica din prezent a fost ridicata la 21 noiembrie 1344, cand episcopia din Praga a fost ridicata la rangul de arhiepiscopie. Arhitectura este una speciala si este vizitata de mii de turisti in fiecare an.



Loreto a fost ridicata in 1626 ca o incercare de reintroducere a catolicismului in societate. Inca de atunci catedrala a devenit un loc popular de pelerinaj fiind de o frumusete arhitecturala deosebita si gazduind peste 300 de clopote. Este cu siguranta una din bijuteriile orasului.



Muzeul si Cartierul Evreilor.

Aceasta zona mai este numita si Josefov, dupa imparatul Iosef al II-lea care a avut o contributie importanta pentru imbunatatirea situatiei evreilor din Praga. Muzeul Evreilor gazduieste cea mai mare colectie evreiasca de arta, textile si argintarie din lume. In pretul de vizitare al muzeului sunt incluse si vizite in cateva sinagogi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu