marți, 16 februarie 2010

Cele mai tari 31 de destinatii de vacanta din 2010

Ce ganduri de vacanta ai pentru acest an? Daca nu te-ai decis, pentru a te ajuta, DESCOPERA.ro iti propune 31 de destinatii “trendy” din intreaga lume, girate de prestigiosului cotidian american New York Times drept cele mai tari locuri de vacanta din 2010.


1. SRI LANKA: La Gradina Zoologica tropicala

Chiar daca checkpoint-urile militare amintesc inca de cei 25 de ani de razboi civil din trecutul recent al tarii, Sri Lanka, insula-gradina din largul coastei Oceanului Indian, poate in sfarsit sa primeasca turisti si sa-si arate lumii comorile. Pentru a fi asigurat accesul mai facil la Nilaveli Beach, o statiune aflata pe coasta de est, la 275 km de capitala Colombo, va fi in scurt timp inaugurat un nou aeroport la Matara. Acest orasel decimat de un tsunami in 2004 este in prezent plin de case de oaspeti si boutique-hoteluri. Un exemplu? Sun House, in stil colonial, care pare construit special pentru regina Angliei.

2. PATAGONIA: Vinoterapie in Argentina



In urma cu 10 ani, un grup de aventurieri desoperea un coltisor fertil pentru a cultiva vita-de-vie in Patagonia, la San Patricio del Chanar, lansandu-se in productia de vinuri negre de calitate: Merlot, Cabernet si Pinot. Pentru a va convinge nu trebuie decat sa mergeti la Bodega del Fin del Mundo sau la Enoteca Valle Perdido. Pe langa degustari, turistii au la dispozitie in zona 18 camere, si un spa specializat in tratamente pe baza de struguri.

3. SEUL: In capitala designului



Uitati de Tokyo. In 2010, destinatia amatorilor de design este Seul. In competitie cu Milano si New York, capitala coreeana a fost aleasa anul acesta Capitala Mondiala a Designului. Din 17 septembrie pana in 17 octombrie, tot aici va avea loc si un targ de profil (Seoul Design Fair), o manifestare care anul trecut a atras aproape trei milioane de vizitatori.

4. MYSORE: In India, in cautarea fericirii



Pe cat se pare, moda calatorilor initiatice si de meditatie castiga de la an la an tot mai multi fani. La Mysore, orasul palatelor din sudul Indiei, pelerinajul yoga urmeaza invataturile maestrului Krishna Pattabhi Jois, mort in 2009 la 94 de ani. La scoala acestuia, Ashtanga Yoga Research Institute, care se afla acum in mainile nepotului, trainingul dureaza circa o luna.

5. COPENHAGA: Viva La Revolution!



Daca summit-ul pe tema incalzirii globale desfasurat aici in luna decembrie a anului trecut a fost considerat de multi un esec, capitala Danemarcei s-a reconfirmat insa drept unul dintre cele mai "verzi" orase din Europa. Adevarate protagoniste ale "revolutiei verzi" sunt aici pistele kilometrice pentru biciclisti, care traverseaza fiecare artera citadina, si evident bicicletele, care pot fi inchiriate gratuit. Si pentru ca la Copenhaga a venit si vremea asa-numitei "recalificarii a ariilor urbane", Norrebro, pe vremuri un cartier rau-famat, s-a transformat acum intr-una din zonele preferate ale studentilor si intelectualilor, care-si dau intalnire in piata Sankt Hans Torv. Distractia e garantata, iar localurile sunt deschise pana dimineata.

6. KOH KOOD: Paradisul din insula



Noua destinatie de lux din Thailanda este Koh Kood, in insulele Trat; una mai putin frecventata pe vremuri din cauza tensiunilor din Cambogia vecina si a dificultatilor de acces, poate conta in prezent pe zboruri directe din multe orase ale lumii si "resort"-uri paradisiace. Unul dintre acestea, Soneva Kiri al retelei Six Senses pune la dispozitia turistilor 42 de vile-boungalow si o experienta demna de un Robinson Crusoe al zilelor noastre, basca toate facilitatile la indemana.

7. DAMASC: Siriana



Damascul a inteles ca turistii pot reprezenta o adevarata mina de aur. Luand exemplul restructurarii riad-urilor din Marrakesh, L'hotellerie Siriana (declarata "perla Siriei") a trecut printr-un "restyling" serios pentru a le restitui splendoarea antica cladirilor din centrul istoric. In urma "liftingului" au aparut si numeroase boutique hotel, precum Old Vine si Hanania.

8. CESME: La mare, in Turcia



Urmatoarea oprire, Cesme, Turcia. Pe vremuri un satuc amortit de pescari, acest coltisor de pe coasta Marii Egee ramas intact s-a reinventat ca destinatie "trendy". Una dintre explicatiile succesului turistic fulminant este cel mai probabil si plaja Alacati, care vara trecuta a gazduit Cupa Mondiala a Professional Windsurfer Association Slalom. Turistii asteapta cu sufletul la gura primavara 2010, cand aici va fi finalizat hotelul Nars Alacati; care deja promite sa devina locul preferat de petrecere a week-end-urilor pentru lumea buna din Istanbul.

9. ANTARCTICA: Ultimii ghetari



Ar putea fi ultimul an in care turistii sa poate vizita Antarctica. Noi restrictii de protejare a mediului si amenintarea rapidei topiri a ghetarilor limiteaza si mai tare turismul in zona, care si-asa in ultimii ani a inregistrat o scadere. Frigurosul desert antarctic este un ecosistem fragil, spun oamenii de stiinta, iar giganticele nave de croaziera pot sa-i dauneze si mai tare. Ca atare, Abercrombie & Kent a lansat deja Le Boreal, nava de lux eco-compatibila, dar cu o capacitate de "doar" 199 de pasageri.

10. LEIPZIG: 365 de zile de muzica



Elegantul oras din Germania de Est sarbatoreste anul acesta cea de-a 325-a aniversare a nasterii lui Johann Sebastian Bach, dar si pe cea cu numarul 200 a lui Robert Schumann. Calendarul este prin urmare doldora de evenimente culturale: concerte, festivaluri, expozitii si mult-asteptata redeschidere a Muzeului Bach. De asemenea, Muzeul de Arte Frumoase din oras organizeaza o retrospectiva dedicata lui Neo Raunch, parintele noii scoli artistice din Leipzig si predecesor al avangardelor contemporane. Turistii ajunsi aici mai pot face o vizita la Spinnerei, o moara veche de bumbac care adaposteste 11 galerii de arta, cafenele si o pensiune nou-nouta, Meisterzimmer, cu o oferta imbatabila: camera dubla la 50 €). In luna mai, de neratat este Leipzig Pop Up Festival.


Citeste intreg articolul


http://www.descopera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu