marți, 20 aprilie 2010

Capitala regiunii mediteraneene -Antalya


Situata direct pe Gloful Antalya (Antalya Körfezi), acest oras in continua dezvoltare, epicentrul istoriei antice dar si a culturii moderne din Turcia, a devenit din 1960 cunoscut drept destinatie de vacanta pentru relaxare si mai este cunoscut sub titlul de  “Riviera turceasca”. In ultimii 10 ani, iubitorii de soare au acaparat statiunile de la Marea Mediterana si in special Antalya intr-un numar atat de mare incat industria turismului a inregistrat in aceasta zona o crestere de peste 200%, conform oficialitatilor din Turcia. 


Nu este dificil sa intelegi de ce destinatia este atat de cautata. Cartierul romano-otoman din Kaleici ofera o priveliste impresionanta asupra muntilor Bey , centrul istoric al orasului care poarta amprenta multor civilizatii, precum si portul roman de la baza Kaleici care atrage mii de vizitatori anual. Cu toate ca populatia Antalyei nu a atins inca nivelul de sofisticare urbana din Istanbul sau Ankara, viata se desfasoara intr-un ritm uimitor de modern. Antalya adaposteste unele dintre cele mai cautate restaurante din Turcia, cele mai cautate muzee arheologice si cea mai bine prezervata arhitectura otomana.





Orasul Antalya are alaturi plajele Konyaalti si Lara, bine cunoscute pentru frumusetea lor si pentru apa foarte limpede.

Un comentariu: