miercuri, 14 aprilie 2010

Delicatese in Provence si Cote d’Azur

S-a intamplat datorita ritmului umil si a ciclului natural al pamantului ca bucataria provensala sa fie atat de speciala – incarcata cu rosii umplute cu soare, pepeni, cirese, piersici, masline, peste din Marea Mediterana si branza de munte.

1. Bouillabaisse – gusta aceasta tocana picanta de peste macar o data la Marseille, preferabil pe malul unei ape si nu vei regreta.



2. Aperitiv socca – Sarbatoreste la Niçoi cu un aperitiv asezonat cu bauturi in aer liber in vechiul oras al Nice.

3. Degustare de vin - Bucura-te de licoarea rosie respectata in Bandol, in imprejurimi ce ofera privelisti uimitoare spre mare.


4. Vanatoare de trufe – Incercati sa culegeti singuri aceste “diamante negre” langa Carpentras.



5. Excursie la munte pentru branza - Calatoreste din ferma in ferma in jurul regiunii Banon pentru a gusta din fiecare branza din lapte de capra, invelita in frunze de castan.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu