marți, 13 aprilie 2010

Shànghǎi

Expozitia mondiala va avea loc luna viitoare in China, iar pavilioanele arata excelent. Aproape 200 de ţări şi organizaţii internaţionale vor participa la Expoziţia Mondială de 184 de zile care se va deschide oficial la Shanghai. Greenpolis, pavilionul Bucureştiului la cea de-a 41-a ediţie a expoziţiei are forma unui măr verde, din care s-a tăiat o felie. Dupa expozitie trebuie sa vizitezi acest oras unic.


Cel mai dinamic oras din lume, Shanghai este o metropola vesela, vibranta care nu traieste doar visul chinezesc ci seteaza ritmul si pentru restul lumii.

Vechi loc de joaca pentru aventurieri si excentrici, Shanghaiul este astazi casa magnatilor care construiesc in nestire, indreptandu-se furtunos spre viitorul imaginat fiind aproape imposibil sa tii pasul cu  acest oras. Noi proiecte sunt finalizate saptamanal multumita muncitorilor care lucreaza sapte zile pe saptamana pentru ca orasul sa se dezvolte conform planurilor. 




Shanghai seamana mai mult cu  Hong Kong decat cu Beijing; nu vezi palate ale regilor in acest oras. In schimb, peisajele urbane de tip european impresioneaza pe langa imaginea Sci-Fi a Pǔdōng. Shanghai este locul unde China  a intalnit pentru prima oara vestul si a ramas un oras de frontiera, obsedat de ultimile tendinte in moda si tehnologii.


Cu toate acestea, inghesuit intre mall-uri si cladiri impresionante cu arhitectura moderna, gasesti vechiul Shanghai, unde poti vedea temple pe aleile inguste alaturi de gradini chinezesti clasice.

VACANTA MINUNATA IN CHINA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu