joi, 29 aprilie 2010

Incredible India



Incredibil. Nu exista un  alt cuvant mai potrivit pentru a exprima  frumusetile Indiei. De la munti acoperiti cu zapada pana la plaje insorite, de la temple linistite la festivaluri zgomotoase, sate fara electricitate si orase de top  cu cei mai buni specialisti in softuri, nu este deloc surprinzator faptul ca aceasta tara uimeste la tot pasul. O iubesti si o detesti si multi vizitatorii oscileaza intre cele doua stari. India promite sa iti excite toate simturile si sa fie un loc pe care nu il vei uita niciodata.




Casa pentru peste un miliard de oameni, tara este un amestec uimitor de grupuri etnice, lucru ce se traduce intr-un cocktail  greu de digerat pentru turisti. 

Pentru cei ce calatoresc in cautare de hrana spirituala, India are numeroase locuri sfinte in timp ce iubitorii de istorie  vor da peste semne din trecut la tot pasul – de la vestigii ale marelui Raj britanic la bazaruri pline de condimente si fortarete.




Intre timp, pasionatii de iesiri in aer liber se pot balaci in apele sclipitoare pe una dintre numeroasele plaje, sa porneasca intr-un safari prin jungla sau pur si simplu sa inspire aerul parfumat de pin intr-o plimbare prin padure.

Ajunsi in India veti descoperi rapid ca cricketul  - obsesia sportiva a Indiei – este unul dintre cele mai fierbinti subiecte de discutie, impreuna cu ultimile aparitii din lumea stralucitoare de la Bollywood.



Nu se merita sa vizitezi India fara o calatorie in Agra pentru  Taj Mahal. Impunatoarea constructie de marmura continua sa uimeasca si in ziua de astazi turistii. Cel mai faimos monument din India, magnific templu ce aminteste lumii de bogata civilizatie a unei tari care a fost treptat inghitita de industrializare. Taj Mahal-ul este cu adevarat cel mai bine pastrat monument-mormant din lume.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu