luni, 26 aprilie 2010

Made in Jamaica


In ciuda locatiei sale fix in centrul Marii Caraibelor, Jamaica este unica fata de restul  arhipelagului. Jamaica se bucura de aceeasi cantitate de raze de soare, de nisipuri calde si statiuni care de abia asteapta sa te rasfete, dar este diferita din punct de vedere istoric si cultural.

Astazi vizitatorii vor aprecia calatoria in Jamaica cu atat mai mult daca imbratiseaza caracterul unic al insulei. Pe langa locuitori, Jamaica are multe de oferit pentru calatorul curios, insetat sau iubitor de senzatii noi.

Muntii Albastri are cea mai buna cafea din lume. Incercati o ceasca in fabrica veche de secole de la Mavis Bank. Jamaica pune la dispozitia turistilor si recife uimitoare cum ar fi cele de la Runaway Bay si Ocho Rios precum si  zone largi de plaje strajuite de palmieri. Sate de pescari, cascade cu apa cristalina, orase cosmopolite, apusuri de neuitat – pe scurt destule activitati incat sa multumeasca orice turist.




Jamaica cantecelor lui Harry Belafonte este astazi un loc ideal de vacanta cu plaje albe de nisip fin, hoteluri luxoase, vile cochete, ascunse de palmieri.

Pentru multi, Jamaica inseamna reggae si reggae inseamna Bob Marley. Pentru aceasta, o vizita in Kingston la Muzeul Bob Marley este obligatorie. Casuta de lemn unde a trait Bob Marley si unde a inregistrat multe din cantecele celebre este cea mai vizitata atractie.

Nicaieri in Caraibe nu este la fel de acut simtita conexiunea cu Africa. Kingston a fost legatura principala cu Lumea Noua  pentru comertul barbar care  a adus sclavi din Africa si au transportat zahar si rom in Europa.







Jamaica este o tara mandra de istoria ei unica, cultura si de peisajele umitoare. 

VACANTA MINUNATA IN JAMAICA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu