miercuri, 28 aprilie 2010

Vacanta Minunata in Porto

La gura de varsare a raului Rio Douro, orasul deluros Porto dezvaluie o varietate larga de stiluri, epoci si atitudini : alei medievale inguste, biserici baroce extravagante, piete cochete si bulevarde largi captusite cu edificii impunatoare.


Centrul istoric al orasului Porto este districtul Ribeira, o zona ce apartine Patrimoniului Mondial Unesco, o zona plina de scari in zig-zag si biserici la fiecare colt. Traditiile se pastreaza prin tripeiros (locuitorii din Porto) care muncesc voios printre vitrinile vechi si casele de comert care ascund sub fundatii ruine romane.

In ultimii douazeci de ani, Porto a inregistrat o transformare remarcabila – sustinuta prin noul sistem de metro si cateva proiecte urbane ambitioase de modernizare in alte zone ale orasului. Mandria orasului o reprezinta realizarea celor mai noi constructii: Álvaro Siza Vieira’s Museu de Arte Contemporânea and Rem Koolhaas’ Casa da Música,  care au transformat orasul intr-un loc de pelerinaj pentru impatimitii de arhitectura. Exista semne ca o infuzie de vitalitate si energie revine in zona centrala a orasului cu sosirea a noi galerii si buticuri.

Cand te gandesti la Porto, iti vine in minte vinul de Porto si pentru aceasta puteti vizita Vila Nova de Gaia, zona unde celebrul vin este amestecat si pastrat, loc unde poti sa degusti soiuri diferite de vin sau poti opta pentru o plimbare pe raul Douro.



In oras poti vizita Muzeul Vinului Porto – localizat intr-un depozit ce dateaza din sec. al XVIII-lea, locatie in care vinurile companiei  Geral da Agricultura das Vinhas do Alto Douro erau pastrate. Muzeul isi doreste sa fie un centru de informatii pentru turisti in ceea ce priveste vinul incercand sa ii motiveze sa descopere istoria orasului.

Mai poti vizita in Porto:


Igreja Sao Francisco : cea mai frumoasa biserica a orasului, amestec de gotic si traditii locale, cu decoratiuni complicate, minutios realizate.

Cafe Majestic : mai mult decat o simpla cafenea, Majestic este un simbol al orasului, o cafenea celebra in perioada interbelica, atunci cand aici aveau loc furibunde discutii si dezbateri intre intelectualii si artistii vremii.



VACANTA MIUNUNATA IN PORTUGALIA 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu