vineri, 30 aprilie 2010

3 locuri incredibile pentru scufundari

1.       Great Blue Hole, Belize

Vazuta de sus, groapa subacvatica arata ca pupila unui ochi. Vazuta dinauntru, aceasta zona din patrimoniul Unesco este o incantare pentru iubitorii de scufundari. Inconjurata de recifi si avand aproximativ 400 m in diametru, Great Blue Hole ajunge la adancimea de 145m. La aproximativ 40 m gasesti formatiunile care atrag scufundatorii din intreaga lume: stalactite marine de 15 m in lungime. Viata marina realizeaza o atmosfera unica tocmai prin absenta ei.  Totusi inoti printre stalactite, cine il mai cauta pe Nemo?! 



Diferita de orice puteti intalni pe Pamant, Great Blue Hole s-a format in Era Glaciara, cu mai bine de 15.000 de ani in urma, odata cu prabuirea unei pesteri submarine.

2.       Chuuk Lagoon, Micronesia


Este bogata in corali multicolori si pesti tropicali, dar acestea sunt printre ultimile atractii. Ceea ce atrage scufundatorii in aceasta laguna lata de 70 de km sunt epavele – Chuuk detine probabil cel mai mare numar de epave din lume. O baza navala japoneza din al doilea Razboi Mondial. Aici zeci de nave au fost scufundate si multe avioane au fost doborate in timpul atacurilor din SUA in 1944.Spectacolul include Fujikawa Maru completa cu avioane de lupta intacte si Shinkoku Maru frumos decorata de corali.

 

  

3. Manta Ray Village, Hawaii


Experienta este unica aici. Scufundatori specializati lumineaza noaptea  cu lanterne apa pentru a atrage planctonul care la randul lui determina aparitia pestilor Manta Ray – un spectacol cautat de orice iubitor de scufundari.       Daca vei vedea sau nu Manta Ray depinde de noroc, poti vedea pana la 10 astfel de pesti si sa te minunezi de formele lor sau poate sa nu apara niciunul.  Pentru mai multe informatii si programul de vizitare accesati www.hawaiiactivities.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu