marți, 13 aprilie 2010

Un măr românesc la Shanghai

Greenpolis, pavilionul Bucureştiului la cea de-a 41-a ediţie a expoziţiei mondiale, care va avea loc luna viitoare, în China, are forma unui măr verde, din care s-a tăiat o felie.

Aproape 200 de ţări şi organizaţii internaţionale vor participa la Expoziţia Mondială de 184 de zile care se va deschide oficial la Shanghai, în China, pe 1 mai 2010. Aceasta va fi cea de-a 41-a expoziţie mondială. Prima a avut loc în anul 1851, la Londra.

Buget de 27 de milioane de lei

Este de aşteptat ca evenimentul din China să aibă un puternic mesaj ecologist, fie şi numai dacă ne gândim la genericul expoziţiei, „Better City, Better Life” (Un oraş mai bun, o viaţă mai bună) şi la cele cinci subteme: Amestecul multicultural în oraş, Prosperitatea economiei urbane, Inovaţia ştiinţei şi tehnologiei în oraş, Promovarea unor comunităţi urbane armonioase şi Interacţiunea oraş-sat.

Sărmăluţe în limba chineză

Mâncărurile vor fi pregătite de patru bucătari români selectaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar restaurantul va fi manageriat de o firmă locală. Cu alte cuvinte, cei care vor ajunge să ia masa în restaurantul din „Măr” vor mânca bucate româneşti, dar vor fi serviţi de personal chinez, care, teoretic, ar trebui să înveţe să pronunţe cuvinte precum sărmăluţe, mămăligă, ciorbă de burtă sau mititei.

Felia de măr desprinsă din corpul central include şi ea o sală multifuncţională, destinată forumurilor, conferinţelor, proiecţiilor şi expoziţiilor, o pajişte terasată şi un spaţiu de recreere şi de interacţiune.

Citeste intreg articolul 

http://www.evz.ro

Autor:Călin Hera

Publicat: 12.04.2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu