vineri, 23 aprilie 2010

Tequila, chili si civilizatia azteca - Mexic



Privesti Palenque, un palat mayas vechi de 1300 de ani in timp ce papagalii si maimutele tipa in jungla de smarald din jurul tau. Aluneci de pe plajele cu nisip fin catre apele turcoaz ale Pacificului in Puerto Vallarta. Mananci enchiladas de somon cu salata de crizanteme la un restaurant din Mexic, dansezi toata noaptea intr-un club de noapte din Guadalajara si te plimbi cu caiacul in zori prinre lei de mare la Baja California – toate acestea sunt experiente unice in Mexic pentru o vacanta de neuitat.




De aici, fiecare turist pleaca acasa cu propriile experiente de neuitat. O tara atat de mare cu zone tropicale si temperate, ajungand pana la 5 km in inaltime si se intinde pe 10.000 de km de-a lungul coastei, cu un oras de 19 milioane de locuitori in centru si nenumarate pueblos peste tot, nu poate sa nu ofere o varietate mare de optiuni pentru o aventura unica.




Oportunitati de a te bucura de locurile salbatice spectaculoase ale Mexicului si de a interactiona cu comunitatile locale sunt mai mari decat oricand- de la lectii de gatit in Veracruz la drumetii in padurile Oaxaca si snorkeling pentru a observa reciful de corali in Yucatan.



Planuiesti prima ta excursie in Mexic? Trebuie sa te pregatesti pentru zone aglomerate, zgomot, forfota si saracie mai mult decat esti obisnuit, mai ales daca este prima ta calatorie intr-o astfel de destinatie. Dar nu iti fa griji, majoritatea mexicanilor sunt mai mult decat bucurosi sa te ajute sa te simti confortabil in tara lor. Incearca sa inveti cateva cuvinte si fraze in spaniola – fiecare cuvant pe care il stii iti poate face calatoria mult mai usoara si placuta.

Bucataria mexicana




Este o bucatarie picanta, multe retete având in compozitie chili. De asemenea, mexicanii folosesc si porumbul, ingredientul principal al renumitei tortilla, ce sta la baza pregatirii multor retete traditionale.

Nu plecati fara a gusta deliciosul tacos al pastor, preparat din carne de porc fripta, ananas si condimentat cu usturoi si coriandru.


VACANTA MINUNATA IN MEXIC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu