miercuri, 7 aprilie 2010

Viziteaza Vaticanul



Cel mai mic stat suveran din lume, Vaticanul atrage in fiecare an milioane de turisti. Centrat pe Bazilica Sfantul Petru si Piazza San Pietro, Vaticanul este capitala lumii catolice, o super-putere spirituala a carei lege este de neincalcat pentru cei aproximativ un miliard de catolici.

Din punct de vedere turistic, Vaticanul este cea mai vizitata zona a Romei si cu siguranta va trebui sa astepti la cozi imense pentru a ajunge la Bazilica Sf. Petru si la Muzeul Vaticanului.

Ca stat independent, Vaticanul are propriul serviciu postal, moneda, ziare, radio si armata. Garda elvetiana a fost fondata in 1506 de Iulius II pentru a apara Statul Papal impotriva armatelor invadatoare si sunt si astazi responsabili cu securitatea personala a Papei.


Aspectul actual al Vaticanului este rezultatul a peste 1000 de ani de modificari. Zidul Leonin, care inconjoara Vaticanul dateaza din 846 cand Papa Leon al IV-lea a ordonat constructia, in timp ce Palatul Vaticanului, care gazduieste acum Muzeele Vaticanului si Capela Sixtina au fost construite la ordinul Papei Eugen al- III-lea in secolul al XII-lea. Papii Care au urmat, au extins, fortificat si decorat Vaticanul in functie de capriciile lor politice si artistice. Bazilica originala Sf. Petru a fost aproape in intregime reconstruita in sec. XVI-lea de catre nume mari ale Renasterii: Barmante, Raphael, Antonio da Sangallo si Michelangelo. In exterior, Piazza San Pietro a fost proiectata de geniul baroc Gian Lorenzo Bernini.

Poti ajunge foarte usor la Vatican daca luati metroul pe linia A catre Ottaviano- San Pietro. O alternativa sunt si autobuzele 40 si 64 care ajung la Vatican de la Stazione Termini.

Tur virtual al Vaticanului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu