marți, 27 aprilie 2010

Mallorca

In 1950 primul zbor charter ateriza pe Mallorca, cea mai mare insula din Baleare. De atunci, numarul turistilor a ajuns la 10 milioane pe an – majoritatea in cautarea celor “3 S” : Sun, Sand, Sea (soare, nisip, mare), intalnind pe cei 781.600 de locuitori (aproape jumatate dintre acestia locuind in capitala Palma de Mallorca).




Cu toate acestea, Mallorca ofera mult mai multe pentru turisti decat soare si plaja. Palma de Mallorca (sau doar Palma) este principalul obiectiv turistic. Coasta de nord si vest, uimeste prin zona muntoasa Serra de Tramuntana o regiune ideala pantru vacanta, dominata de maslini si paduri de pini printre care sunt presarate sate cochete.
Cele mai frumoase si mai multe plaje se gasesc in partea de nord si est a insulei, cu toate ca multe dintre ele au fost transformate de amenajarile turistice, gasesti si exceptii care iti ofera zone retrase si linistite de nisip fin.




Capitala, Palma de Mallorca este situata in partea de sud a insulei, intr-un golf renumit pentru apusurile sale.
Localnicii se refera la ce se afla dincolo de capitala ca “part forana”, in traducere “partea din afara”. O serie de golfuri stancoase si porturi se gasesc pe coasta scurta din sud – vest.

Locuri de vizitat:

Placa d’Espanya – este un nume des intalnit in mai toate orasele mari ale Spaniei, insa toate au in comun un lucru: sunt fie centre vechi care merita vizitate, fie un punct central pentru promenada, cumparaturi si relaxare.


Catedrala La Seu – una dintre vedetele Palmei, este fara indoiala, La Seu, o catedrala impunatoare construita pe ruinele unei vechi moschei. Celebrul arhitect Antoni Gaudi si-a pus de asemenea amprenta unica asupra catedralei, in 1901, cand a participat la lucrarile de restaurare.




Banys Arabs – baile arabe reprezinta una dintre putinele ramasite ale trecutului maur al Palmei.



Pueblo Espanol – in ciuda denumirii, Pueblo Espanol este un muzeu construit sub forma unui mic sat, care “ascunde” in spatele acestei aparente, proiecte clasice ale arhitecturii spaniole. In timpul saptamanii, aici se desfasoara expozitii de artizanat, iar in incinta muzeului au fost amenajate baruri si restaurante.




VACANTA MINUNATA IN MALLORCA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu