joi, 18 martie 2010

Au curs râuri de bere de Ziua Sfântului Patrick


Sute de mii de oameni din toată lumea au sărbătorit până azi noapte târziu Ziua Sfântului Patrick, patronul irlandezilor. Au fost parade, concerte şi, fireşte, bere din plin sau cafele irlandeze cu whisky consumate în celebrele pub-uri.

Se spune că există două feluri de oameni: irlandezi şi cei care îşi doresc să fie irlandezi, spune o zicală din Irlanda care în ultimele 24 de ore s-a confirmat foarte bine.

Petrecerile s-au ţinut lanţ nu doar la Dublin. Irlandezii plecaţi în lume au sărbătorit în puburile de pe toate continentele, din Sydney, Copenhaga, Munchen, Moscova până la New York, notează AP.

Cam 13 milioane de pahare de bere s-au băut ieri în Irlanda, potrivit purtătorului de cuvânt al fabricii care produce celebra bere irlandeză.

Cinci zile de sărbătoare

Iar premierul de la Dublin i-a mulţumit liderului de la Casa Albă pentru că şi-a găsit timp să-l primească în pline negocieri privind reforma din sănătate.

Până şi apa din fântânile de la Casa Albă au fost colorate în verde ca să marcheze Ziua Sfântului Patrick. La fel s-a întâmplat şi cu Empire State Building sau Opera din Sydney.

Sfântul Patrick este o sărbătoare tradiţională celtică care celebrează sosirea primăverii şi simbolizează reînnoirea. Sfântul Patrick se ţine în fiecare an pe 17 martie, ziua în care se crede că a murit episcopul.

La Dublin petrecerile continuă încă cinci zile.



Citeste intreg articolul

http://www.evz.ro
Autor:
Oana Ţepeş Greuruş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu