miercuri, 3 martie 2010

Comorile turistice necunoscute ale Europei

Uitati de Turnul Eiffel sau de Vatican atunci cand alegeti sa va petreceti vacanta in Europa. Forbestraveler.com ne prezinta o serie de destinatii necunoscute, adevarate comori turistice si geologice ale batranului continent.

1. Manastirile Metéora, Grecia
Situate in apropierea orasului Kalambaka, aceste manastiri sunt construite de-a lungul unor roci gigantice.

Atunci cand cade ceata, constructiile par sa pluteasca in aer – de aici si numele "Metéora", care vine de la expresia greceasca echivalenta cu “suspendate in aer”.

sursa foto: toursonline.org



2. Coasta Causeway, Regatul Unit al Marii Britanii
Coasta Causeway, din regiunea de nord a Irlandei, ofera vizitatorilor sai o “imbratisare sarata” si vederi impresionante la malul marii. Incepeti calatoria in Derry, oras antic, protejat de un zid care obisnuia sa tina la distanta invadatorii, inca din anul 400.

Orasul este inca departe de a fi invadat de turisti, astfel ca, aveti toate sansele sa stati la masa cu localnicii in pub-uri si sa va bucurati de atmosfera acestor locuri.

Incheiati calatoria la Giant's Causeway, o zona in apropierea plajei, cu 40.000 de coloane din roci vulcanice, ramase in urma unei eruptii antice.

Sursa foto: Unesco.org



3. Catedrala din Amiens, Franta

Chiar daca Turnul Eiffel reprezinta cea mai emblematica constructie a Frantei, Catedrala din Amiens se poate lauda cu un farmec aparte dar si cu avantajul ca este mult mai putin asaltata de multimile de turisti.

Construita in anul 1247, catedrala are o inaltime de 350 feet, si are cel mai mare interior al unei catedrale medievale din Europa de Vest.

Sursa foto: Unesco.org



4. Santa Maria del Naranco, Spania
Situata in apropierea orasului Oviedo , din regiunea de nord a Spaniei, constructia a fost ridicata in anul 848, cu scopul de a gazdui un palat.

Abia in secolul al XII-lea, palatul a fost transormat in biserica. Pe langa insemnatatea istorica a catedralei, turistii se pot bucura de intinderea verde din jur, perfecta pentu un picnic cu vedere catre intregul oras.

Sursa foto: spain.info



5. Pesterile Frasassi, Italia
Majoritatea turistilor, atunci cand viziteaza Italia, aleg ca punct de reper Coloseum-ul din Roma sau admira moda de mare clasa de la Milano.

In acest timp, Pesterile Frasassi sunt uitate de marile grupuri de vizitatori, regiunea Marche din nordul Italiei, zona din care fac parte, ramanand una dintre cele mai putin vizitate ale tarii. Descoperite abia in anul 1970, pesterile reprezinta o adevarata bogatie si atractie geologica.

Sursa foto: Wikipedia.org



6. Castelul Kronborg, Danemarca
Aceasta constructive mareata este cunoscuta nu numai datorita marimii sale impresionante, ci si multumita faptului ca este locul de desfasurare al actiunii din opera Hamlet, a lui Shakespeare.

Situat in apropierea oraselului Helsingør - numit Elsinore de catre Shakespeare – Castelul Kronborg a gazduit deasemenea un numar mare de actori printer care se numara nume precum Laurence Olivier si Jude Law.

sursa foto: copenhagenpictures.gk



7. Aggtelek Karst si Slovak Karst, Ungaria si Slovacia
Situate sub linia de granita dintre Ungaria si Slovacia, cele sapte pesteri reprezinta o veritabila minune naturala in zona Europei de Est.

Gombasek Cave este cunoscuta pentru calitatile sale curative, fiind benefica in tratarea a numeroase boli.

Cei mai sanatosi pot admira uimitoarele stalactite si stalagmite, formatiuni care iau nastere in interiorul pesterilor.

Sursa foto: Unesco.org



Citeste intreg articolul
http://yourmoney.wall-street.ro
Autor:Raluca Stefan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu