luni, 1 martie 2010

Berlin, orasul contrastelor



Berlin este cel mai mare oras al Germaniei si abunda in atractii si locuri de interes pentru turisti.
Orasul gazuieste multe universitati, galerii de arta, muzee, institutii de cercetare si orchestre renumite in intreaga lume. Se lauda a fi a 3-a cea mai vizitata destinatie turistica si de vacanta din intreaga Europa.

Mancarea delicioasa, viata de noapte vibranta si locurile de cazare, fac din Berlin o destinatie unica.




Acest oras dinamic ofera pentru turisti numeroase atractii. Cea mai inalta structura din Berlin – Turnul de Televiziune Fernsehturm este o atractie turistica celebra. Nu ratati Potsdamer Platz si plumbati-va printre numeroasele magazine, baruri, cafenele si locuri de distractii. Trebuie sa vizitati si Muzeul Egiptean care gazduieste peste 6000 de artefacte. Pentru un moment de relaxare vizitati Parcul Central al Berlinului (Tiergarten). Zona este plina de gradini amenajate, copaci si flori ce va ofera un mediu relaxant unde puteti fugi de agitatia din oras.
Poarta Branderburg este cel mai important simbol al Germaniei care uneste cele doua parti ale orasului.



Reichstag – a fost construit in 1884-94 de Paul Wallot. Este locatia Bundestag-ului German (Parlamentului German) si cu noul dom construit pentru turisti este una dintre cele mai atractive obiective din Berlin.

Friedrichstrasse – este cea mai faimoasa strada din Berlin. Combina arhitectura Noului Berlin cu arhitectura traditionala a “Perioadei de aur- Anii ‘20”. In anii ’20 strada lunga de 3.5 km era faimoasa pentru cafenele, restaurante si teatre – ca faimosul "Wintergarten". Dupa divizia orasului, Zidul a impartit si aceasta strada.

Intre 1961 si 1990, Checkpoint Charlie a fost singurul punct de trecere pentru aliati, straini si oficiali ai GDR (Republicii Democrate Germane). Tot aici tancurile armatei sovietice si cele ale americanilor stateau fata in fata. Astazi, punctul de trecere este comemorat printr-un semn si un post pentru soldati, unde turistii se pot fotografia cu artisti imbracati in uniforme.



Alte atractii in Berlin

Viata de noapte a Berlinului tine pana la ore tarzii din noapte. De la discoteci pline cu turisti pana la cafenele si pub-uri Berlinul iti ofera de toate. Shopping-ul este o alta activitate pentru care se merita sa vii la Berlin. Cele mai renumite centre pentru cumparaturi sunt Arkaden in Potsdamer Platz si Europa Center. Foarte bine amenajate, echipate cu cele mai noi facilitati si cu unitati ale celor mai cunoscute branduri din lume, mall-urile din Berlin ofera o experienta placuta pentru turistii care vin in Berlin pentru cumparaturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu