luni, 29 martie 2010

Primul hotel urban 100% ecologic

Viena, oras pitoresc cu o istorie arhitecturala uluitoare, gazduieste primul hotel urban din lume, care este 100% ecologic. Boutiquehotel Stadthalle este impresionant atat prin serviciile sale, cat si prin design si indemnurile sale la un mod de viata ecologic.


Energie produsa de hotel
Hotel primitor, Boutiquehotel Stadthalle este primul hotel din lume 100% ecologic.

Energia pe care hotelul o utilizeaza este produsa de acesta, prin intermediul pompelor de caldura, panourilor cu celule fotovoltaice, panourilor solare, cat si al celor trei turbine eoliene, asigurand, astfel, o atmosfera confortabila, avand amprenta de CO2 nula.

Apa de ploaie este folosita pentru uzul menajer si pentru mentinerea gradinii.


Acoperis verde
O alta dovada a faptului ca acest hotel este unul ecologic este faptul ca pentru a evita folosirea aerului conditionat, acoperisul a fost transformat intr-unul verde, plantandu-se lavanda si trandafiri.

Prin intreprinderea acestor actiuni, Hotelul Boutique Stadthalle se afla pe primul loc in topul hotelurilor autonome din Europa, avand 81 de camere amenajate si mobilate individual.


Reduceri
Pe langa componenta sa ecologica, hotelul ofera reducere adeptilor stilului de viata eco.

Astfel, cei care au calatorit pana la destinatie cu trenul sau bicicleta vor fi avantajati in acest hotel. Boutique Standthalle se mandreste cu una dintre cele mai frumoase gradini din oras.


Suc din melissa cultivata in gradina
S-a dorit o constructie pasiva, realizata din beton armat, ce utilizeaza energia prin intermediul pompelor de caldura, a carei aerisire se face cu ajutorul unitatii centrale de control si care incurajeaza mersul pe bicicleta.

Hotelul pune la dispozitie clientilor sai suc din melissa cultivata in gradina proprie si ofera, drept suvenir, ulei de levantica si produse pentru baie.

Citeste intreg articolul
http://yourmoney.wall-street.ro
Publicat: 29.03.2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu