marți, 9 martie 2010

Lisabona – Orasul celor sapte coline



Ca orice capitala a lumii, Lisabona are foarte multe atractii de oferit pentru turisti. Plina de frumusete si sarm Lisabona este o destinatie unica intr-un decor special care te va determina cu siguranta sa revii .

Fanii fotbalului din toata lumea, vor prefera aceasta destinatie pentru activitatea sportiva. Principalele doua cluburi ale orasului Benfica si Sporting – se lupta in principal cu Porto in liga nationala si toate 3 au reusit sa intre in competitii Europene. Stadionul echipei Benfica – Stadionul Luminii este cunoscut si vizitat de multi microbisti.



Lisabona nu ofera numai fotbal. Orasul este situat pe estuarul raului Tagus, care se intinde pe 14 km senzationali, suficienti pentru a adaposti multe dinte atractiile cautate de turisti. Torre de Belem – turnul contruit initial pentru aparare a fost transformat in inchisoare si astazi este un monument al trecutului maritim al Portugaliei oferind vederi panoramice ale orasului.



Pe malul raului, se gaseste si statuia lui Cristo Rei (Hristos Regele) pentru a comemora supravetuirea natiunii in Al doilea Razboi Mondial, chiar daca nu au avut o implicare directa in lupta.



Istoria este importanta in Lisabona cu toate ca cea mai mare parte a orasului a fost distrusa in 1755 cand un cutremul groaznic a transformat orasul in ruine, luand viata a peste 40.000 de locuitori. Alfama este o zona a Portugaliei ce a rezistat cutremurului si ofera vizitatorilor o imagine a Portugaliei dinaintea sec. XVIII.
Pentru cei ce vor sa calatoreasca si mai departe in timp in Lisabona exista ruine din perioada romana. Aceasta zona pastreaza camere, poduri, coridoare si incaperi si este deschisa pentru public doar de doua ori pe an.



Multi turisti vor sa viziteze si imprejurimile orasului. Cunoscut ca “Orasul celor sapte coline”, Lisabona este perfect pentru iubitorii de drumetii. Cu toate acestea, pentru turistii ce prefera o vacanta mai relaxanta, orasul are instalat ascensoare stradale ce te transporta in locurile mai dificil de ajuns. Cel mai important este ascensorul Santa Justa – transporta oamenii de la ascensorul Baxia in cartierul Chiado, o alta zona cautata de turisti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu