joi, 11 martie 2010

SPANIA - Tara Pasiunii



Rasfatata de razele soarelui tot timpul anului si neimblanzita, la sud de maiestuosii Pirinei, aceasta tara ofera lucruri magice pentru turisti. Spania este plina de sute de plaje stralucitoare, flamenco bailaors (dansatoare) isi rotesc rochiile colorate pe ritmuri seducatoare si toreros (luptatori cu tauri) uimesc de fiecare data prin curajul lor. Pentru perioada de vacanta, locuitorii se pregatesc sarguincios cu platouri abuirinde de paella (cele mai bune le gasiti in Valencia) si ulcioare de sangria…





Exceptand aceste clisee, o panorama uimitoare se desfasoara in fata ta. Muntii de un verde smarald par a aluneca in apa Atlanticului, castele si orase medievale sunt presarate peste tot in interiorul tarii, satele albe, cochete stralucesc in Andalucia si muzica celtica din Cantabria, Asturia si Galicia amintesc de tinuturile mistice ale Scotiei si Irlandei.



De la relicvele romane pana la palatele musulmane, de la catedralele in stil baroc si cladiri moderne, Spania este un cufar de bijuterii artistice si arhitecturale intr-o paleta culturala de neegalat. Peste 30 de ani de democratie si dezvoltare economica rapida au catalizat transformarea oraselor Spaniei in bijuterii turistice. O armata impresionanta de arhitecti de renume international si national au lasat Spaniei o mostenire de cladiri unice in orase ca Barcelona, Bilbao si Madrid.



Bucataria spaniola este grozava! Paella, arroz negro şi sangria valenciană, pincho-urile catlane şi basce, tapas şi gazpacho-ul andaluz, specialităţile de porc (jamon serrano, chorizo) din Extremadura şi Galicia, toate alimentate de sângele verde care este aceito de aceitunas (sau olive): uleiul de măsline.



Spaniolii cu placerea lor pentru distractii ofera tarii un aer intens, hedonistic, efervescent. Daca este un lucru pe care spaniolii il fac cu placere este sa manance, sa bea, sa fie veseli si sa se distreze si sa se bucure de viata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu