joi, 18 martie 2010

Calatoreste in Europa (2) ...

...pe doua sau patru roti, cu feribotul sau pe jos – exploreaza intreg continentul!

Cu caravana in Irlanda

Este ceva foarte atragator in a calatori intr-o caravana colorata traditionala Irlandeza, trasa de un cal si sa pornesti sa explorezi teritoriul celtic la o viteza de 6km/h. Caravanele retro au servit nomazii irlandezi timp de 150 de ani – astazi s-au upgradat la versiuni din fibra de sticla trase de caimoane. Cateva lectii rapide despre ingrijirea cailor (ovaz pentru un capat si o lopata pentru celalalt) si calatoresti prin Irlanda, admirand peisaje spactaculoase, lacuri, plaje pustii si te poti opri la pub-urile din drum pentru craic si Guinness.

Pe jos, oriunde!


Libertate, aer curat, miscare si posibilitatea de a explora in amanunt fiecare coltisor al continentului! Pierde-te in marile orase: pe aleele pariziene, pe stradutele din Roma si in parcurile din Londra. La un alt nivel, urmeaza una dintre cele mai mari trasee turistice din lume: exista 11 trasee oficiale pe distante lungi. Incearca E7, care serpuieste pe 4330 de km de la granita Spaniei cu Portugalia pana in Ungaria. Sau poate sunteti mai interesati de E1-4900km prin Suedia, Danemarca, Germania si Elvetia pana in Italia. Daca vrei sa descoperi cu adevarat Europa, acesta este cel mai bun mod. Asigura-te doar ca ai incaltminte comoda!

Cu bicicleta in Olanda


20.000 de km de fietspad (piste pentru biciclisti) si cel mai inalt punct la 322 de m – probabil cel mai bun loc pentru a urca pe bicicleta. Pedaleaza prin Amsterdam apoi indreapta-te spre zone mai putin cunoscute de turisti: plimba-te printre lacurile din Friesland, exploreaza satele pescaresti din nordul tarii sau pedaleaza prin padurile si pajistile din regiunea Drenthe. Pentru a te indeparta de agitatie mergi spre Veluwe: satele sunt foarte rare, padurile uimitoare si caprioarele sunt partenerele tale de calatorie.

Cu Kayakul in Croatia


Sunt peste 1000 de insule imprastiate pe coasta Adriatica a Croatiei pline de plantatii de maslini, taverne sau nelocuite pe care trebuie sa le explorezi. Convenabil pentru exploratorii din kayak, multe dintre ele sunt foarte apropiate asa ca este foarte usor chiar si pentru incepatori sa alunece intre insule. Doar o calatorie de 40 de minute cu feribotul de la Dubrovnik si pornesti cu kayakul spre insulele Elafiti: nu rata un pahar de vin al localnicilor (Sipan) si plimba-te pe plajele din Lopud.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu