miercuri, 17 martie 2010

Calatoreste in Europa (1) ...

... pe doua sau patru roti, cu feribotul sau pe jos – exploreaza intreg continentul!



Cu Trabantul in Berlin, Germania


Cutiuta auto stralucitoare si-a trait perioada de glorie in perioada 1989. Cand Zidul a fost daramat, multi berlinezi din zona estica au calatorit spre Vest, “Trabi” conducandu-i in noua lume. Astazi poti sa descoperi cele mai importante locatii ale Berlinului in propriul tau Trabant: flote intregi de “Trabis”, insotite de un ghid fac turul capitalei Germaniei de la Checkpiont Charlie pana la locatii mai putin cunoscute ex-comuniste. Informatii suplimentare sunt transmise din masina - ghid in timp ce tu conduci propria bucata de istorie.



Cu Autobuzul in Elvetia

Un autobuz mare si galben nu suna foarte pretentios intr-o tara plina de vapoare elegante pe lacuri si trenuri cochete. Dar nu va lasati condusi de prejudecati. PostBus este compania de top in transportul public cu autobuzul si transporta turistii catre comunitatile mai izolate care altfel ar fi imposibil de vizitat. De exemplu Meiringen ( unde Conan Doyle “l-a omorat” pe Holmes in cascada Reichenbach din apropiere): vara, autobuzele galbene strabat drumul ingust din Sustenpass pentru a aduce scrisori si iubitorii de munte in oras.



Cu barca pe canalele din Franta

Ritmul orasului incetineste cand calatoresti pe calanele Frantei. Utilizate la inceput pentru transportul de marfuri, canalele reprezinta cai de transport linistite. Inchiriaza o barca si porneste spre sate cochete, unde poti cumpara produse chiar de la locuitori. Cel mai impresionant este canalul de 240 de km Canal du Midi, construit in secolul 17 pentru a evita apele spaniole pline de pirati. Patrunde in tunelul Malpas si exploreaza splendoarea medievala a orasului Carcassonne fara sa depasesti viteza de 6km/h.



Cu trenul, oriunde!

Calatoria cu trenul nu a fost niciodata mai romantica! O retea complexa de sine strabat intreg continentul, legand principalele orase, patrunzand curajos in apropierea muntilor si gonind prin sate pitoresti. Calatoreste de la bulevarde parisiene la castelele Germaniei, prinde legatura spre Acropolele grecesti, discutand cu localnicii despre minunatiile pe care le vezi pe geamul compartimentului. Cea mai originala calatorie cu trenul este cu Orient Express. Nu varianta luxoasa si costisitoare, ci calatoria originala, scurta al Orient Expressului ce transporta turistii de la Strasbourg la Vienna. Rezerva o cuseta pentru o experienta unica pe timp de noapte.





Cu Vespa in Italia

Drumuri libere si intortochiate, domenii de vita de vie, dealuri ce par a se rostogoli sub greutatea caselor si bisericilor si tu – alunecand sic pe o Vespa stralucitoare. Cu siguranta, La dolce vita! Drumurile din Tuscania sunt ideale pentru a explora Italia cu mijlocul de transport traditional. Scooter-ul iti permite sa saluti ( bongiorno!) localnicii, sa mirosi florile salbatice si sa patrunzi in centrul pietruit al oraselor, interzise accesului cu masina, dar perfecte pentru vizitat pe doua roti. Organizeaza o vizita pe doua roti in orase precum Siena, Florenta si Lucca cu ocolisuri prin zone rurale, drumul intre San Gimignano si Volterra este unul dintre cele mai bune.





Cu feribotul in Norvegia

A fost nevoie de milenii pentru coasta Norvegiei ca sa arate atat de fermecator. Calatoreste pe apa pentru a aprecia peisajul: 1300m de pereti inalti de piatra, cascade si sate de pescari. Pentru experienta completa, imbarca-te la bordul unui feribot Hurtigruten: barci care transporta turisti, locuitori si marfuri spre micile comunitati in fiecare zi indiferent ca este o zi placuta de vara sau o zi de iarna completata de spectacolul Luminilor Nordului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu