marți, 23 martie 2010

Capitala luxului – DUBAI



Bogatie, exces, pretentii si investitii masive, Dubai “traieste” pentru atentie. La suprafata, orasul este materialist dincolo de cele mai nebunesti vise si prin tratarea fiecarui vizitator ca un VIP, acestia cheltuie ca adevarate staruri. Acesta este scopul!

Vorbim despre un oras care practic a inventat “festivalul cumparaturilor” (Festivalul de Cumparaturi din Dubai), o simpla strategie pentru a atrage turistii si banii lor in Dubai.
Mall-uri imense, hoteluri excentrice, o gama ametitoate de optiuni si locuri unde poti lua masa, cluburi si baruri la moda.



Atrasi de viziunea Seicului Mohammed, un lider care nu vrea sa auda cuvantul “nu”, vizitatorii se ingramadesc in aceasta metropola a Orientului Mijlociu, descoperind un oras unic pe pamant.

Poti sa ajungi sa ai o vacanta minunata in acest oras ostentativ sau deopotriva sa il gasesti respingator, dar trebuie sa stii ca mai exista o fata a Dubaiului pe care multi turisti nu o cunosc. Viziteaza Heritage Village in timpul Ramadanului sau in perioada festivalului de cumparaturi si vei descoperi o alta fata a orasului, unde locuitorii canta si danseaza pe melodii traditionale. Petrece cateva ore pe malul raului Creek, privind “dhow” (barca traditionala din lemn ) si “abra” plutind pe apa in timp ce fumezi o sheesha (narghilea). Plimba-te pe strazile linistite din Bastakia si vei descoperi o imagine a Dubaiului unica, departe de nebunia cartilor de credit si a hotelurilor de cinci stele. Dubaiul este un oras fascinant pe care trebuie sa il vizitezi!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu