miercuri, 31 martie 2010

O Vacanta Minuata in Japonia



Cand auziti cuvantul Japonia, la ce va ganditi? Vi se umple mintea cu imagini ale templelor antice sau orase moderne cu arhitectura futurista? Vedeti dealuri inconjurati de ceata, flori de cires sau trenuri ce calatoresc cu viteza ametitoare? Te gandesti la oameni de afaceri in costume sobre sau la Geishe in chimonouri?

Oricare ar fi imaginea pe care ti-ai facut-o despre Japonia, este corecta pentru ca acolo gasesti de toate. Dar este posibil sa ai si o serie de prejudecati despre Japonia. De exemplu, unii turisti cred ca Japonia este una dintre cele mai scumpe tari din lume. In realitate este mai economic sa calatoresti in Japonia decat in America de Nord, Europa de Vest si parti ale Oceaniei. Altii considera ca Japonia este impenetrabila sau dificil de parcurs. Adevarul este ca Japonia este o tara in care este usor sa calatoresti. Este, in putine cuvinte, un loc care iti va aduce aminte de ce iti place sa calatoresti.





Daca cultura traditionala te pasioneaza, poti petrece saptamani in orase ca Kyoto si Nara bucurandu-te de temple, altare, ceremonii ale ceaiului si muzee pline de comori din bogatia artistica a Japoniei. Daca esti interesat de cultura moderna si tehnologii, Japonia este taramul tau de vis – poti sa tragi cu ochiul in viitorul rasei umane cu tot cu cafenele moderne si restaurante fabuloase.
In afara oraselor vei gasi minuni naturale, lungimea si frumusetea arhipelagului.De la recifi de corali din Okinawa la statiunile de schi din Niseko, Japonia are destule atractii pentru a-si completa bogatia culturala. Apoi este bucataria japoneza: ori sushi proaspat in Tokyo sau o farfurie consistenta de rāmen in Osaka. Daca mancarea va face placere, veti adora Japonia.





Cu toate acestea, pentru multi vizitatori, adevarata placere a vizitei in Japonia consta in ospitalitatea japonezilor. Oricare ar fi imaginea pe care v-ati facut-o despre Japonia, cu siguranta ea exista pe undeva prin arhipelag si va asteapta sa o descoperiti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu