marți, 2 martie 2010

De ce sa vizitezi Turcia

Datorita trecutului geologic activ si unic, Turcia este plina de minuni naturale, multe dintre ele protejate in parcuri nationale, pana in prezent numarandu-se 40. Nu este atractiva doar bogata flora si fauna, multe dintre parcuri gazduiesc si comori arheologice. Parcurile de pe coasta includ plaje protejate, iar in teitoriu, Turcia ofera pentru turisti lacuri, cascade, munti, paduri si canioane.



In zona centrala a Anatoliei eruptiile vulcanului Erciyes, au lasasat in urma peisajul magic de la Cappadocia cu numeroasele vai albe si cosuri de basm. Sutele de biserici rupestre, decorate cu fresce colorate si orasele subterane sunt mostenirea de sute de ani a locuitorilor.

Activitatea vulcanica a Turciei a insemnat, de asemenea, ca tara este presarata cu izvoare termale, unde apa incalzita in adancime a gasit un debuseu spre suprafata. In patrimoniul UNESCO au fost introduse regiunea din Pamukkale, la est de Izmir si “Castelul de bumbac” – in limba turca, un izvor de apa calda a carei cascada aluneca usor in uriase niveluri calcifiate.



In jurul acestor izvoare termale s-au dezvoltat multe orase-spa, pentru turistii ce cauta relaxare si alinare pentru diferite afectiuni.



Traversat de numeroase rauri, peisajul muntos al Turciei este completat de canioane si cascade minunate. Printre cascadele ce se merita mentionate sunt si cele de la Manavgat, aproape de Antalya de pe coasta Mediterana. Valea – fluturilor (Kelebek Vadisi), in apropierea orasului Fethiye este zona in care traieste specia rara de fluturi tiger si taie peisajul formand plaje accesibile doar cu barca. Canionul Koprulu, ale carui ape curg furios pe drumul spre mare este o zona preferata pentru practicarea raftingului.

Lacul Van este cel mai mare din Turcia si atractia principala pentru turistii ce calatoresc in sud estul tarii. Este situat intr-o oaza verde in mijlocul muntilor stancosi. Insulele de pe lac sunt si ele interesante, pe multe dintre ele gasind biserici sau manastiri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu